Сім'я - це щастя кожної людини


Сім’я — це щастя кожної людини

 

15 травня у багатьох країнах світу відзначають День сім'ї, який було започатковано у 1993 році резолюцією Генеральної Асамблеї ООН для того, щоб звернути увагу громадськості на багаточисельні проблеми сучасної родини. Адже, коли страждає одна сім'я, то порушується єдність усієї людської спільноти. Тож 1994 та 1995 роки у світі пройшли під знаком "сім’ї", а 15 травня стало знаковим святом для багатьох родин, які люблять та цінують один одного.

В Україні це свято прижилося одразу, бо, незважаючи на всі історичні перипетії, соціальні та економічні проблеми, для українця найціннішими та найдорожчими є сім'я, благополуччя та здоров'я рідних. У родинному колі він завжди може розраховувати на розуміння та підтримку. В сім'ї зберігають традиції, цінності та звичаї, що передають з покоління в покоління. Саме міцний родинний зв'язок у часи відсутності державності допоміг зберегти живе українське слово та неповторну духовну культуру, і, врешті-решт, створити незалежну державу.

Але останнє століття змінило класичну сім'ю, переплутало ролі чоловіка та дружини, жінка втратила статус "берегині домашнього вогнища" та на рівні з чоловіком пішла працювати, аби забезпечити добробут собі та своїм дітям. Це стало підгрунтям для багатьох сучасних проблем родини: низької народжуваності, небажання молоді офіційно реєструвати шлюб, страшної статистики розлучень та проблеми дітей, позбавлених батьківської уваги. День сім'ї покликаний відродити сім'ю, як найвищу цінність для кожної людини, нагадати, що основою заможного суспільства, головною складовою щастя, успішності є міцна родина.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта