Урочисте свято до Дня захистника Вітчизни, Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці

14 жовтня 2019 р.

 

Урочисте свято до Дня захисника Вітчизни, Українського козацтва
та Покрови Пресвятої Богородиці

 

14 жовтня 2019 р. в приватній Лінгвістичній гімназії відбулося урочисте свято до Дня захисника Вітчизни, Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.


         

Покрову Богородиці вважають символом захисту військових від ворогів. Не випадково цей день проголошено Днем Українського козацтва. Для козаків свято Покрови було найбільшим значущим святом: вони вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. Історія Українського козацтва – це одна з найвеличніших сторінок життя українського народу. В найтяжчі часи козаки були справжніми захисниками рідної землі, оборонцями віри, моралі та державницьких традицій України.

  

Враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності, а також задля виховання патріотичних почуттів, національної свідомості, любові до рідної держави, її культури, завідуюча кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін Кандиба Людмила Іванівна організувала і провела свято «Козацькому роду нема переводу».


Свято розпочали ведучі-учениці 8-го класу Данилевич Аліна та Сергеєва Женя. Ведучі розповіли про історію заснування Дня Українського козацтва як національного свята й запросили перегорнути одну з найвеличніших сторінок історії України, пов’язаної з добою козацтва.


Продовжили свято третьокласники захопливою розповіддю про учнів козацької старшини-джур, а також виконали запальну пісню «Козацькому роду нема переводу».


Учні 11-го класу підготували цікаві факти про організацію козацького війська та про козацькі клейноди.


Людмила Іванівна продовжила свято розповіддю про проводи козака на Січ. А старший хор гімназії виконав щемливу пісню «Їхав козак на війноньку».


Захід продовжили учні 10-х та 11-х класів цікавими етнографічними розвідками про свято Пресвятої Богородиці,  а гімназійний хор виконав пісню «Горіла сосна, палала».


Завершальним акордом святкового заходу стала пісня «Козачка» у виконанні заслуженої артистки естрадного мистецтва Галанської Валерії Валеріївни.

Людмила Іванівна висловила сподівання, що святкування Дня захисника Вітчизни та Українського козацтва стане традиційним у нашій гімназії, і ми дізнаємося ще багато цікавого про козацькі звичаї.

 

   

     

            

   


G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта