Виховний захід, присвячений 75-ій річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників

6 листопада 2018 р.         

          

Виховний захід, присвячений 75-ій визволення 

Києва від німецько-вашистських загарбників


      

          6 листопада 2018 року з нагоди 75-ої річниці визволення столиці України міста-героя Києва від німецько-фашистських загарбників в приватній Лінгвістичній гімназії відбувся виховний захід.

          Захід розпочала вчитель історії Кандиба Людмила Іванівна. У вступному слові Людмила Іванівна закликала гімназистів та педагогів вшанувати пам'ять героїв, які не жаліючи сил боролися за визволення Києва від нацистів і поклали життя за звільнення міста.

      

          Учні 9-го та 10-го класів розповіли про страшний період воєнного лихоліття, про величезні втрати й героїзм наших захисників. Як відомо, гітлерівська окупація Києва тривала 778 днів – з 19 вересня 1941-го до 6 листопада 1943-го року. Вона була складовою частиною Битви за Дніпро – однієї з найбільш масштабних і кровопролитних воєнних операцій у світовій історії. У ній було задіяно близько чотирьох мільйонів людей з обох сторін, а втрати склали більш як два мільйони осіб. Ніч з 5 на 6 листопада стала вирішальною в битві за Київ. По Брест-Литовському шосе (проспект Перемоги) в місто прорвалися перші танки. До четвертої ранку опір противника в місті було зламано.

          Старшокласники акцентували увагу на трагічних подіях періоду окупації Києва, зокрема розповіли про масові  розстріли нацистами мирного населення (переважно євреїв та українців), військовополонених й активістів у Бабиному Яру. Серед жертв була страчена й відома поетеса Олена Теліга, яка стала символом незламності української нації.

    

          Реквіємом за полеглими героями стала пісня «Чорна квітка» у виконанні вчителя музики Галанської Валерії Валеріївни.

          Учні гімназії підготували й прочитали патріотичні вірші про героїзм визволителів Києва.

          Пам'ять загиблих у Другій світовій війні гімназійна родина вшанувала хвилиною мовчання.

          А завершальним акордом заходу став духовний гімн нашої Батьківщини – «Молитва за Україну».


 Вічна пам'ять героям!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта