Літературно-музична композиція

"Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!"

05 березня 2019 р.

Літературно-музична композиція

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!»


                                  «Ще  не  було  епохи  для  поетів,

                                 але  були  поети  для  епох!»

                                 Ліна Костенко


      Ім'я Тараса Шевченка - своєрідний символ України. Він не лише видатний поет і художник, національний герой, а й відомий і шанований в усьому світі митець. Для багатьох народів Тарас Григорович є прикладом людяності й патріотизму, прикладом того, як треба любити Батьківщину і саме життя, як треба любити людей і прагнути ідеального суспільства, а в ньому - справедливості.  Проблеми, які підіймає у своїй творчості поет, теми, які він охоплює, не є суто національними, вони  загальнолюдські. Мало хто в історії світової культури з таким вогнем у душі захищав свободу й незалежність батьківщини, честь і гідність народу. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь!


     

    Щороку на початку березня Україна вшановує Великого Кобзаря, адже народився Тарас Шевченко 9 березня 1814 року, а помер 10 березня 1861.

     Напередодні 205-ої річниці від Дня народження Тараса Шевченка в приватній Лінгвістичній гімназії відбулися урочисті заходи. 5 березня 2019 року гімназійна родина згуртувалася, щоб торкнутися серцем Шевченківських творів і згадати поетові настанови. Вступним словом розпочала захід учитель української мови та літератури Пучок Юлія Вікторівна. Ведучі свята - учні 7-го та 10-го класів - розповіли про нелегкий життєвий шлях Шевченка: сирітське дитинство, злигодні, найми, викуп з кріпацтва,десятирічне заслання за національні ідеї й любов до Батьківщини, останні роки життя в боротьбі з хворобою…Але сила духу Кобзаря й відданість Україні були незламними!

     

     Думки й почуття, втілені в його віршах, непідвладні часу й актуальні донині. Вони не залишають нас байдужими, знаходять відгуки в наших серцях. Гімназисти неперевершено прочитали напам’ять відомі твори Тараса Шевченка. Крім того, десятикласниці під керівництвом учителя музики Галанської Валерії Валеріївни чарівно виконали музичну композицію на слова Тараса Шевченка «Тече вода з-під явора».

     

    Насамкінець з урочистим словом звернулася до всіх присутніх засновник та директор гімназії Валентина Петрівна Дашковська. Директор наголосила на величі особистості Кобзаря, його значній ролі в розвитку національної самосвідомості українського народу, а також закликала читати, шанувати й поважати нашого духовного пророка й наставника Тараса Григоровича Шевченка!

     

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта