Літературна вітальня. Огляд лірики Ліни Костенко

28 лютого 2019 р.

Літературна вітальня. Огляд лірики Ліни Костенко

 

                  Поезія – це завжди неповторність,
                   якийсь безсмертний дотик до душі.

                                                      Л.Костенко

 

     28 лютого 2019 року вчитель української мови та літератури Пучок Юлія Вікторівна запросила учнів 9 класу до літературної вітальні. Мета заходу - познайомити гімназистів з лірикою видатної поетеси сучасності Ліни Василівни Костенко, зрозуміти особливості творчої манери майстрині, а також розвивати естетичний смак, формувати моральні цінності, почуття любові, гідності, шляхетності, витонченості. Для того, щоб учні збагнули глибину особистості поетеси, учитель підготувала відеопрезентацію про тернистий життєвий і творчий шлях Ліни Василівни, яка була і є взірцем самодостатності, стійкості і величі духу. Дев`ятикласники заздалегідь вивчили поезію  напам`ять.

     

      У затишній атмосфері духовного спілкування з досконалим мистецтвом слова розпочався захід. Учитель презентувала найновіші видання Ліни Костенко, зокрема  збірки поезій «Річка Геракліта», «Мадонна перехресть» та «Триста поезій». Також із особливою цікавістю діти розглянули єдиний прозовий роман майстрині «Записки самашедшего». Діти із захватом занурилися у філософію творів Ліни Костенко, майстерно читали вірші  напам`ять, аналізували  їх особливості й не приховували захоплення від розгадки завуальованого змісту кожного рядка. Також допитливим поціновувачам прекрасного було цікаво переглянути відеоролики, де поезію Ліни Василівни читали професійні актори й телеведучі: Богдан Ступка, Ніна Матвієнко, Ольга Сумська, ІгорКондратюк, Павло Костіцин та інші.

     

      А насамкінець справжнім "дотиком до душі" стала відеопрезентація афоризмів Ліни Василівни. Діти отримали істинне естетичне задоволення від спілкування з прекрасним. І для всіх нас Ліна Костенко залишається людиною „з іншого світу” – зі світу порядності, моральності, етичної відповідальності.

    

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта