Літературна вікторина "Захоплююча Античність"

26 жовтня 2018 р.

 

Літературна вікторина «Захоплююча Античність»

                                                     Греки творили своїх богів зі свого

                                                     власного генія і своєї власної краси.

                                                                   І.Бродський

 

       26 жовтня 2018 року вчитель російської мови та зарубіжної літератури Трикіша Ольга Олександрівна провела літературну вікторину «Захоплююча Античність» для учнів 8 класу. Антична література сформувала духовні цінності, які стали базовими для всієї європейської культури. До таких цінностей належить, передусім, ідеал активної, діяльної, закоханої в життя людини, яка прагне до знань і творчості та готова самостійно приймати рішення й нести відповідальність за свої вчинки. Греки відкрили красу моральної людини, яку розглядали

як гармонію фізичної та духовної досконалості. Саме тому вивчення античної культурної спадщини й сьогодні захоплює й чарує.


    

         Для восьмикласників літературна вікторина стала чудовою нагодою повторити вивчене

з розділу «Античність», поглибити набуті знання і вкотре долучитися до прекрасного світу мистецтва художнього слова.


     

           Напередодні уроку учні сформували дві команди: «Мудреці» (капітан-Юрченко Інна)

та «Розумники» (капітан- Кузнєцов Ілля). Змагання складалося з п`яти етапів. У першому турі гравці мали розтлумачити назви античних творів. Другий конкурс називався «Вони були першими». Діти вгадували імена античних авторів, які започаткували той чи інший літературний жанр. Завдання третього етапу полягало у встановленні відповідності між автором та назвою його твору. У четвертому турі восьмикласники розгадували цікавий кросворд. А останнє змагання передбачало виразне читання античної поезії напам`ять. І з ним неперевершено впорались Бевза Єва та Слободян Марія.


     

        І  «Мудреці»,  й «Розумники» показали високий рівень знань з теорії літератури, володіння навичками аналізу художнього твору, а також уміння злагоджено працювати в команді.

З невеликим розривом у кількості балів перемогли «Мудреці»! Вітаємо!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта