Урок-конкурс "Байка вчить, як на світі жить"

24 жовтня 2018 р.

                 

Урок-конкурс  «Байка вчить, як на світі жить»

 

                                                  Єдина в байках є мета й призначення –

                                                  Погані смертних виправляти звичаї

                                                  І закликати люд до справедливості.

                                                                                                Федр

 

      24 жовтня вчитель російської мови та зарубіжної літератури Трикіша Ольга Олександрівна організувала і провела урок-конкурс «Байка вчить, як на світі жить» для учнів

6 класу.


       

       Напередодні уроку учні сформували дві команди: «Байкарі» (капітан – Бурцева Катерина)

та «Знавці» (капітан – Кас`янова Кіра). Діти старанно готувалися до змагань: добирали цікаві факти з життя того чи іншого байкаря, вивчали байки напам`ять, готували інсценізації творів. Перед початком конкуру вчитель методом експрес-опитування з`ясувала, наскільки добре шестикласники засвоїли теоретичні відомості про жанр байки. Розпочали конкурс «Байкарі»

з розповіді про основоположника жанру байки Езопа та декламації його творів. А художній аналіз допоміг учням розкрити повчальний зміст байок Езопа . Перехопили естафету «Знавці» повідомленням про життя Федра. Діти виразно прочитали байки Федра, наголосивши

на виховному значенні й моралізаторському аспекті творів байкаря.


       

       Повідомлення конкурсантів були надзвичайно цікавими, тому й не вдалося визначити переможця!Звісно, перемогла дружба! Але на цьому урок не закінчився. Справжнім відкриттям для шестикласників став проект Лєшкової Варвари  про літературну спадщину видатного художника доби Відродження Леонардо да Вінчі. Учні завзято читали його байки в особах, демонструючи неабияку акторську майстерність, визначали їх мораль та художні особливості. Насамкінець діти продемонстрували намальовані заздалегідь ілюстрації до вивчених творів, обмінялися яскравими  враженнями і глибокими висновками з уроку.

        Байка вчить думати й шукати в лаконічній формі глибокий зміст. Байки допомагають нам пізнавати життя, бачити недоліки людей,а також боротися зі своїми власними вадами.

   

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта