День Соборності України

22 січня 2019 р.



День Соборності України



      22 січня 2019 року  гімназисти та  вчителі приватної Лінгвістичної гімназії, вбрані  в український національний одяг, вишикувалися на урочисту лінійку з нагоди 100-річчя  від  Дня Соборності - свята об’єднання українських земель в єдину самостійну державу.

   

     Вчитель історії та українознавства  Кандиба Людмила Іванівна нагадала, що рівно 100 років тому, 22 січня 1919 року, на Софійській площі в Києві відбулося урочисте проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.  Ця подія, про яку мріяло не одне  покоління українських патріотів, стала підґрунтям для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. У розмаїтті жовто-синіх знамен 22 січня 1990 року наші сучасники поєднали «живим ланцюгом злуки» Схід і Захід України. Віримо, що територіальна цілісність України навіки залишатиметься непорушною.
Учні гімназії зачитали поетичні рядки, сповнені любові до рідної України.

     

     

     Наприкінці  свята вчителі, гімназисти, присутні гості взялися  за руки, щоб утворити «живий ланцюг» як символ духовної єдності нашої гімназійної родини.

     А завершальним акордом урочистого заходу став духовний гімн України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

   

     Ми виховуємо молоде покоління громадян, свідомих того, що лише в єдності та соборності душ зможемо досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну, демократичну Україну, якою будемо пишатися!

   

   

   

   

   

   


            Добра, миру, злагоди й глибокої віри в гідне майбутнє нашої

З Днем Соборності!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта