Засівання на Старий Новий рік

14 січня 2019 р.


Засівання на Старий Новий рік


      

        За народним звичаєм хлопці та дорослі чоловіки із побажаннями здоров’я та достатку ходять по хатах і засівають оселі  збіжжям,   віншуючи   господарів.   Посівальники   завжди   бажані   гості,    їх пригощають цукерками, яблуками, горіхами та іншими ласощами, обдаровують грошима, запрошують до святкового столу. Вважається, що вони приносять у дім достаток і благополуччя.

     

       Не забувають національні українські традиції і в нашій гімназії. У понеділок, на наступний день після Старого Нового року, в приватній Лінгвістичній    гімназії   відбулися   засівання. 

   

  Під керівництвом завідуючої кафедрою суспільно-гуманітарних дисциплін, учителя українознавства Кандиби Людмили Іванівни, гурт учнів, вбраних у національний одяг,  заходив до  кожного   класу  і засівав. Засівальники  співали українські народні щедрівки, бажали всім здоров’я, щастя, радості,а в нагороду отримували солодкі гостинці. 
  Завітали засівальники й до кабінету директора гімназії  Валентини   Петрівни.   Вони   виконали кілька  щедрівок,  побажали  Валентині    Петрівні здоров’я,   миру  й   достатку.   Пані    Валентина подякувала  за  привітання і  щедро  почастувала засівальників  гостинцями. 
 
    

    

   






Сієм, вієм, посіваєм,

З Новим роком Вас вітаєм!

На щастя, на здоров’я та на Новий рік,

Щоб уродило краще, як торік.

Жито, пшениця й всяка пашниця

Пшениця під стелю, а льон по коліна,

Щоб у Вас, хрещених, голова не боліла.

Будьте здорові! З Новим роком!



G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта