Екскурсійна поїздка до фабрики ялинкових іграшок

14 грудня 2018 р.

Екскурсійна поїздка

до фабрики ялинкових іграшок


     Наближається найбільш очікуване, найчарівніше свято – Новий рік. І з особливим нетерпінням та вірою в казку на нього чекають діти. Не можна уявити зимові свята без красуні-ялинки, барвистих вогників та новорічних іграшок.

    Вже традиційно, гімназисти здійснили незабутню подорож до фабрики ялинкових прикрас, що знаходиться у селищі Клавдієво поблизу Києва.

    Біля входу на фабрику учнів зустріла привітна дівчина-екскурсовод, яка розповіла, що будівля, у якій зараз розташована фабрика, була збудована ще у 1948 році. І лише у 1954 році тут почали створювати прикраси для новорічних свят, а до того тут виготовляли скляний посуд для

    Перший етап   виробництва прикрас –   виготовлення заготовок зі скляної трубки. Для  початку її розігрівають над газовим пальником, температура якого сягає 1,5 тис. градусів, і витягають у довгі тонкі трубочки. Після цього, вже з маленької заготовки, видуваються кульки або прикраси іншої форми. 

   Другий етап - посріблення. Виконується воно за допомогою спеціальних хімічних реактивів. У результаті складної реакції внутрішня поверхня іграшки набуває сріблястого вигляду. Третій етап – фарбування. Посріблені прикраси протирають ганчіркою і вмочують у фарбу. При цьому дуже важливою є її консистенція: якщо фарба дуже густа, на кулі залишаться сліди стікання, якщо занадто рідка – прогалини. Пофарбовані кулі відправляють у піч,  де  вони висихають  під  лампами.  Четвертий  етап  –  оформлення  іграшки.     За допомогою пензля та фарби художники розмальовують іграшку, наносять на неї відповідні зображення чи написи.

Останній етап – обрізання кінчика, що залишився після склодувів. Після цього залишається тільки одягти на кульку всім знайомий металічний ковпачок із петелькою, і все – іграшка готова! 

  Після подорожі цехами фабрики дітей гостинно зустрів перший в Україні музей ялинкових прикрас, де зібрано іграшки зі всього світу. Гімназисти з цікавістю розглядали ялинкові прикраси, уважно слухали про те, як прикрашають оселі на новорічно-різдвяні свята у різних країнах.

   Та незабутні враження отримали малюки від незвичайної шафи, крізь яку вони потрапили до казкової новорічної країни і кімнати «Пошта Діда Мороза».

                        

    Далі гімназисти поспішили на майстер-клас із розпису новорічних іграшок. Кожен із відвідувачів мав змогу власноруч намалювати на своїй кульці півника-символ року, що наближається.

      

   На завершення екскурсії  у  магазині ялинкових прикрас гімназисти могли придбати собі на згадку  іграшку, яка їм найбільше сподобалася.

    Чарівна подорож у маленьку країну, де народжується новорічний настрій, подарувала учням нові цікаві враження, а також нові оригінальні прикраси для новорічної ялинки!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта