Тиждень права


10-16 грудня 2017 р.

Тиждень права


На виконання Указу Президента України від 8 грудня 2008 року №1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права» в приватній Лінгвістичній гімназії  з 10 по 16 грудня 2018 року був проведений  тиждень права, в рамках якого діти були учасниками наступних заходів:

- Лекція представників Деснянського РАЦСУ, для учнів 5-7 класів, на тему «Булінг. Як йому протидіяти». Лекція поповнила скарбничку знань гімназистів;

 

- виступи лекторської групи (Єлісова Анастасія, Лях Софія, Жидкова Ольга) із інформаційними повідомленнями на тему «Конвенція “Про права дитини”(5-11 класи). Метою бліц-лекцій було формування  в учнів правової свідомості, системи правових  уявлень і переконань, прищеплення учням поваги  до прав і свобод, забезпечення знань та виконання ними законів, підвищення  рівня  правової  культури  учнів;


      

 

- зустріч за круглим столом з представниками загальнонаціонального право-просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції (http://pravo.minjust.gov.ua). Гості спілкувались з старшокласниками про права дітей, про види відповідальності. Питання, які ставили учні гостям, в першу чергу, стосувалися захисту їх прав та інтересів. Приємним було те, що зустіч була інтерактивною, учні отримали багато корисної інформації та погодились з тим, що необхідно серйозно подумати про свою поведінку та майбутнє.


      

 

Впродовж тижня у холі гімназії демонструвалися презентації присвячені конституційним правам дітей. Це мало на меті підвищити рівень правової культури гімназистів, а також поінформованість учнів щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту. Набута гімназистами інформація, сприятиме попередженню правопорушень, а можливо й слугуватиме до вибору майбутньої професії.

      


      

Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність. Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта