Відкритий урок історії «Особливості релігії та міфів Стародавнього Єгипту»

для учнів 6-х класів

7 листопада 2017 р.


Відкритий урок історії

«Особливості релігії та міфів Стародавнього Єгипту»

для учнів 6-х класів

 

         7 листопада 2017 року вчитель історії Кандиба Людмила Іванівна провела відкритий урок для учнів 6-х класів на тему: «Особливості релігії та міфів Стародавнього Єгипту».

      

     Гімназисти заздалегідь підготували та оформили виставку фігурок єгипетських богів та інших сувенірів, які вони привезли зі своїх подорожей до Єгипту.

    

     Кожен учень 6-А та 6-Б класу підготував пізнавальну доповідь про богів або про міфи Стародавнього Єгипту. Учні були поділені на 4 творчі групи.

      Першою виступила група 6-А класу під керівництвом Ніколаєва Іллі. Діти підготували презентацію про покровителя мертвих, хранителя отрут і ліків, бога Анубіса та захисника богів і людей, бога води Себека.

     

      Наступною виступила команда Філоненко Анастасії з доповіддю про бога землі Геба та богиню радості Бастет, яку зображували в образі чорної кішки.

      Розповісти про древнього бога підземного царства Осіріса й богиню правосуддя та гармонії Маат випало групі Бородай Софії.

     

      Група Сергеєвої Євгенії розказала багато цікавих фактів про богиню Нут, з якою стародавні єгиптяни пов’язували зміну дня й ночі, а також про найголовнішого з-поміж інших богів - бога сонця Ра.

       Учень  6-А  класу Телега Олександр продемонстрував свою колекцію папірусу з Єгипту, розповів усім присутнім про технологію його виготовлення папірусу та про те, як відрізнити справжній папірус від підробки.

     Учениця 6-Б класу Губій Софія переказала цікавий міф про Осіріса та Сета, а Терещенко Поліна разом з Косицькою Софією познайомили всіх із міфом про бога Ра. Міф про богиню Бастет підготувала Буркова Ліза.   А її однокласник Когут Лев презентував свою колекцію пірамід з Єгипту, а також розповів про покровителя мертвих, хранителя отрут і ліків, бога Анубіса.

     

     Шестикласники в рамках пошукової роботи дослідили багато цікавих фактів про світогляд стародавніх єгиптян, підготували мультимедійні презентації, активно працювали на уроці, що свідчить про високий інтерес.   

    

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта