Тиждень права

4-8 грудня 2017 р.

Тиждень права

 

     З 4 по 8 грудня 2017 року в приватній Лінгвістичній гімназії з метою підвищення рівня правової культури гімназистів пройшов тиждень права. Протягом тижня в холі гімназії демонструвалися мультимедійні презентації, присвячені конституційним правам дітей. Вчитель історії та правознавства Іванілов Олександр Вікторович оформив інформаційний стенд.

       З метою ознайомлення учнів із їх конституційними правами та обов'язками, можливостями їх реалізації та захисту в рамках тижня права було проведено ряд заходів.

       Олександр Вікторович провів для учнів  9-10   класів   Всеукраїнський  урок  «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини у 1948 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй. Учні мали змогу поповнити скарбничку знань про права людини, їх дотримання в Україні та за кордоном.

    

        Учениці 9 класу Рак Марія та Смоленська Маргарита провели у 5-8 класах бліц-лекції на тему: «Конвенція ООН про права дитини».

     Учні 9-11 класів взяли участь у зустрічі за круглим столом із представниками загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Спілкування було насиченим і змістовним, гімназисти цікавились питаннями захисту їх прав та інтересів та отримали вичерпні відповіді фахівців.

   

   

     Тиждень права показав, що практично кожен учень знає основні його права людини: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну   відповідальність.  Під час заходів  наголошувалося, що основна мета держави – навчити громадян не тільки користуватися правами, але й  дотримуватися  правової  поведінки  у  відносинах  з  іншими фізичними та юридичними особами.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта