Виступ артистів Національної філармонії України

з концертною програмою «Творчість Фридерика Шопена»

28 лютого 2018 р.

 

Виступ артистів Національної філармонії України

з концертною програмою

 «Творчість Фридерика Шопена»


       1 березня відзначається 208-а річниця від дня народження видатного польського композитора Фридерика Шопена. 

      У період з 30 жовтня по 05 листопада 2017 року учні приватної Лінгвістичної гімназії побували в музеї Фридерика Шопена. Музей Шопена у Варшаві – це найсучасніший біографічний музей у Європі, де можна ознайомитися з біографією та творчістю композитора за допомогою сенсорних екранів і мультимедійних експозицій. У музеї звідусіль звучить музика Шопена. Серед колекцій музею знаходяться друковані видання Шопена. Колекції доповнюють фотокопії та фотовиставки. Найцінніша частина експозиції музею являє собою рукописи Фридерика Шопена, а саме: начерки, закінчені твори й фрагменти, примітки щодо методів гри на фортепіано, листи, посвята, замітки й малюнки в щоденнику. Справжні емоції викликають предмети, що колись належали композитору. Фортепіано, кулон, запонки, щоденник, хустка з монограмою    все це переносить нас у XIX століття.
                   

    Також діти відвідали костел Святого Христа у Варшаві, де покоїться серце Шопена.



           Напередодні дня народження Шопена, 28 лютого     2018  року, у фойє гімназії відбувся концерт артистів Національної філармонії України з програмою  «Творчість Фридерика Шопена». У концерті взяли участь лауреат конкурсу ім. Фридерика Шопена Інесса Порошина (фортепіано) та лауреат міжнародних конкурсів Людмила Ткач (сопрано).


       Ведуча свята - заслужений діяч мистецтв України Світлана Корецька поділилася багатьма надзвичайно цікавими фактами з біографії видатного митця, розповіла, коли, де і за яких обставин композитор створював свої музичні шедеври. Інесса Порошина виконала всім відомий "Революційний етюд" (до мінор) та вальс Шопена №2 (до дієз мінор). Лунали ноктюрни, мазурки, балади, прелюдії та інші неперевершені мелодії Шопена. Учні та гості гімназії мали змогу насолодитися музикою, яка залишиться у вічності так само, як і ім’я знаменитого польського композитора Фридерика Шопена.







          

          

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта