Екскурсія до Національного ботанічного саду ім. Миколи Гришка НАН України

22 травня 2018 р.

 

Екскурсія до Національного ботанічного саду

ім. Миколи Гришка НАН України

 

    22 травня 2018 року учні 2-7 класів приватної Лінгвістичної гімназії відвідали Національний ботанічний сад ім. М. Гришка НАН України, що входить до природно-заповідної зони України. Ботанічний сад ім. М. Гришка не випадково має статус найкрасивішого в Україні: його територія становить 120 гектарів, а кількість рослин сягає 13 тисяч видів. Щороку сотні киян та гостей столиці  приходять  сюди  подивитися  на  цвітіння  магнолій,  а  згодом - бузку, якого  тут  понад  40 видів.

     

      Екскурсія розпочалась із оранжерейного комплексу. Діти оглянули колекцію азалій і  камелій  та були в захваті від різноманіття кольорової гами та ароматів чудових квітів.

      

      Також  гімназистів   ознайомили  з   експозицією   орхідей з  Південно-Східної  Азії,   Південної  та Центральної Америки, Африки та Австралії.  Всього  в "Орхідаріумі"  налічується  понад  80 видів  та сортів орхідей.

      

     Експозиція тропічних та субтропічних плодових рослин представлена екземплярами цитрусових (лимона, мандарина, апельсина, цитрона), фейхоа, манго, інжиру, хурми, граната.  Вік багатьох рослин становить понад 50 років. Діти побачили, як у природних умовах ростуть лимони та інжир, смачні мандарини, апельсини й солодкі плоди манго.

Неймовірне враження справило на дітей різноманіття рослин ботанічного саду.

    Діти не лише ознайомились з неповторною флорою України, а й досхочу погуляли на свіжому повітрі та влаштували пікнік на природі.

      

       Гімназистам дуже  сподобалась поїздка.  Безперечно, такі екскурсії розвивають у дітей любов  до природи, розширюють світогляд та сприяють формуванню гармонійної особистості.

          


G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта