Відкритий урок історії України на тему

«Києва-Печерська лавра та Софія Київська – світові пам’ятки ЮНЕСКО»

8 листопада 2016 р.

 

Відкритий урок історії України на тему

 «Києва-Печерська лавра та Софія Київська

– світові пам’ятки ЮНЕСКО»

 

    8 листопада у рамках тижня історії Людмила Іванівна Кандиба, завідувач кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін, вчитель-методист, відмінник освіти України, провела у 5-Б класі відкритий урок історії України на тему «Києво-Печерська лавра та Софія Київська – світові пам’ятки ЮНЕСКО».

    Під час уроку гімназисти дізналися про те, коли були збудовані Києво-Печерська лавра та Софія Київська, як виникли їх назви та ким були засновники знаменитих на весь світ пам’яток архітектури та образотворчого мистецтва.

   На уроці розглядались такі поняття, як пам’ятки історії, ікони, мозаїки, фрески. Гімназисти підготували цікаві ілюстрації до виставки «Києво-Печерська лавра та Софія Київська».

     Учень 5 класу Мироненко Ярослав презентував мультимедійну екскурсію Києво-Печерською лаврою та розповів про те, як і чому Ярослав Мудрий спорудив собор святої Софії та започаткував першу на Русі бібліотеку.
             

      Не менш цікавим був і проект Краснопольської Аделіни, Буркової Єлизавети та Горбанівець Каріни про історію Києво-Печерської лаври та Софії Київської.
       

      Гімназисти розповіли про церкви та музеї, що розташовані на її території, а також про відомі у всьому світі печери, де знаходяться мощі преподобних Божих печерських угодників, таких як Нестор-літописець, Ілля Муромець, Алімпій та Агапіт.

       Такий змістовний та  надзвичайно   цікавий  урок  допоміг  дітям  розширити   свої   знання   з історії та дізнатися багато нового про ці історичні та культурні пам'ятки України.

     

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта