Екскурсія до музею популярної науки і техніки «Експериментаніум»

6 грудня 2016 р.

Екскурсія до музею

популярної науки і техніки

«Експериментаніум»


     6 грудня 2016 р. учні приватної Лінгвістичної гімназії мали чудову нагоду відвідати музей популярної науки і техніки «Експериментаніум», де демонструються різноманітні ілюзії, головоломки та неймовірні можливості навколишнього світу.
      

     У музеї налічується понад двісті п’ятдесят інтерактивних експонатів, які розташовані у різних залах і  присвячені таким розділам фізики,  як механіка, оптика,  електрика,  магнетизм,  акустика.   В окремому залі представлена анатомія людини. Найголовніше в музеї те, що експонати не ховаються за вітринами!
       

     У залі «Механіка» екскурсія почалася зі знайомства з незвичним  маятником,  який рухається  не   з боку в бік, а згори  вниз. Вразив малят  стілець, який «зменшує вагу» того, хто сідає на нього. Гімназисти мали можливість  переконатися в цьому. Потрібно було потягнути за мотузку, прив'язану до важеля, і вага людини, що сіла на стілець, зменшилася вшестеро!!!

    У залі «Оптика» учні могли спостерігати за різноманітними оптичними ілюзіями. Екскурсовод запропонувала учням визначити довжину освітленого тунелю.  Відповіді були різні:  від 1 до 1,5 м.  Як же учні здивувалися, почувши, що насправді довжина тунелю дорівнює 27 см!!!
     

    Дуже сподобалося гімназистам малювати візерунки за допомогою маятника. Діти з особливою цікавістю спостерігали за такими експонатами, як «ехофон», «гострий стілець», «людина-батарейка»,  «чорна   діра»,      «падаючі диски»       та      інші. Але найбільше учням запам’ятався чарівний лабіринт із дзеркалами, де через власне відображення було складно, але цікаво знайти вихід!

     У залі «Анатомія людини» учні також побачили багато цікавого, зокрема дізналися, що мозок дівчаток важить на 100 грамів менше, ніж хлопчиків, проте мозкові імпульси у дівчаток передаються швидше.

    «Торкайся експонатів, експериментуй, проводь досліди!» − закликають в «Експериментаніумі». Саме завдяки цьому наука перестає бути нудною, і до неї з'являється інтерес серед молоді, яку, здавалося б, уже неможливо відволікти від телевізорів і комп’ютерів.

        

       Учні розширили свої знання з фізики, провівши цей день весело та з користю.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта