Заходи з фізики, проведені у рамках тижня математики,

інформатики та фізики

5-9 грудня 2016 р.



Заходи з фізики,

проведені у рамках тижня

математики, інформатики та фізики


 

      У рамках проведення декади математики, інформатики та фізики  у приватній Лінгвістичній гімназії учитель фізики Трушковська Людмила Михайлівна організувала низку заходів.

    У ході підготовки до декади  учні 7-го класу виготовили цікаві стінгазети за загальною тематикою «Фізика різноманітна», де розкрили  загадкові явища, пов’язані з фізикою. Газети вийшли яскраві і змістовні.

         

       Щоб зацікавити учнів та мотивувати їх старанно вивчати фізику, було проведено перегляд наукового фільму з циклу «100 великих відкриттів. Фізика».  Учні 11 класу дізналися про основні фізичні відкриття, що визначили розвиток сучасного технологічного суспільства, наблизилися до розуміння фізичних явищ і сил, завдяки яким існує Всесвіт.
     

     Із учнями 8-го класу було проведено урок-гру «Фізичний квест». Протягом гри учні демонстрували навички логічного мислення, культури спілкування і вміння співпрацювати у команді. Розділившись на команди, учні розв’язували кросворди, тлумачили фізичні терміни, розгадували загадки та з’ясовували секрети фізичних «фокусів». Звісно, як кожна гра, квест передбачав накопичення балів та завершився оголошенням переможців.

      

      


      У нагороду команда-переможець отримала можливість своїми руками створити надзвичайно цікаву оптичну ілюзію, якою можна здивувати людей будь-якого віку.
     
    Учні старших класів теж із захопленням брали участь у розгадці секретів фізичних експериментів. Вони поглибили та систематизували свої знання, обговорюючи різноманітні фізичні відкриття та міфи, пов’язані з ними. Старшокласники з цікавістю ознайомилися з особливостями світогляду великого вченого Альберта Ейнштейна та розв’язали його логічну загадку.

          

       Учні 9-го класу взяли участь у грі «Фізичний крокодил». Зміст змагань - пояснити фізичні явища, терміни та прилади без використання мовних засобів. Урок був динамічним, веселим і цікавим, адже подібні ігри допомагають учням не лише усвідомити фізичні явища, а й розкрити свої творчі здібності.

       

      У рамках декади також було проведено екскурсію до київського музею фізики «Експериментаніуму». Наші учні запускали хмаринки, блукали у лабіринтах, підіймали вантажі без особливих зусиль, слухали музику із закритими вухами, проводили електричний струм, «збільшувалися і зменшувалися», будували мости, складали головоломки тощо. Безліч інтерактивних експонатів, які знаходяться у вільному доступі для відвідувачів, не залишили байдужим жодного гімназиста.


     


G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта