Виступ артистів камерного ансамблю народних інструментів «Дивограй»

4 квітня 2017 р.


 

Виступ артистів камерного ансамблю

 народних інструментів «Дивограй»


 

      4 квітня  2017 року в гімназії відбувся концерт артистів камерного ансамблю народних інструментів «Дивограй» Національної філармонії України. Керівник ансамблю - заслужений артист України  Вадим_Чорнокондратенко.                  

Артисти ансамблю представили гімназистам музично-літературну композицію «Ярмарок» за творами Миколи Гоголя та Остапа Вишні.

   Ведуча концерту заслужений діяч мистецтв України Світлана_Корецька  запросила учнів завітати  на музичний ярмарок, щоб  дізнатися, в чому ж сила українського народної музики та гумору.

         Музичний ярмарок - це місце, де відбуваються цікаві події, трапляються всілякі дива, повсякденне життя нагадує свято.

         Артисти ансамблю „Дивограй” за допомогою різноманітних інструментів (баяна, скрипки, кобзи, сопілка, дводенцівки, полтавського ріжка, очеретини, бубна, зозульки, домри, калатала)  створили неповторний колорит народного ярмарку, де люди не тільки продавали та купували худобу й різні речі, їли, пили, розважалися на каруселях, а й грали на різних музичних інструментах, співали та жартували.

         Веселі гуморески у виконанні майстра художнього слова - лауреата різноманітних конкурсів Дмитра Білозора про того, хто вкрав капусту, про дядька Копистку за лічені секунди створили у залі атмосферу справжнього свята, перенесли учнів у світ народного гумору.


   

         На ярмарку звучали знайомі для учнів мелодії народних пісень «Ой у вишневому садочку», «Козацький марш», танцювальні мелодії та жартівливі діалоги про незвичайні музичні інструменти.

Гучні оплески  та веселий сміх лунав у залі, коли актори розповідали про «бірюльку-свистульку-свинульку».


      

         Надзвичайно сподобалась маленьким глядачам казка-страшилка про Івана-Побивана  та лютого змія, яку так майстерно розказав Дмитро Білозор. Вона перенесла  присутніх у світ українських традицій, за допомогою музики та художнього слова розкрила перед дітьми щирість душі захисника рідної землі. Ця музична казка поєднала унікальну мелодійність, музичні барви та яскравий народний гумор.

     

         Високопрофесійне виконання кожного номеру концертної програми, цікаві музичні постановки, яскраві костюми, українські народні мелодії  та гуморески з творів «Сорочинський ярмарок» Миколи Гоголя та «Ярмарок» Остапа Вишні у виконанні артистів ансамблю «Дивограй»  викликали в гімназистів щире захоплення, шквал оплесків і позитивних емоцій.

         Діти отримали можливість не лише прослухати чудові композиції в живому виконанні, а   й розширити свої знання про творчість відомих українських письменників Миколи Гоголя та Остапа Вишні.

     

         Сподіваємося, що артисти прекрасного ансамблю народних інструментів «Дивограй» Національної філармонії України ще не раз завітають до нашої гімназії!


G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта