"Пізнай Генрика" "Poznаj Henrуka"

3 жовтня 2016 р.

«Пізнай Генрика»

«Poznаj Henrуka»

 


    З нагоди 170-річчя від дня народження відомого польського письменника, лауреата Нобелівської премії в галузі літератури Генрика Сенкевича, за підтримки Консульського відділу Посольства Польщі в Києві та Синодального відділу соціального служіння та благодійності Української Православної Церкви Київського Патріархату "Елеос-Україна" на  території  Свято-Михайлівського   Золотоверхого   собору  1 жовтня 2016 року відбувся спектакль «Пізнай Генрика».

    

     Більшість учнів нашої гімназії, які вивчають польську мову,  разом із директором пані Валентиною Дашковською та вчителем польської мови пані Юлею Краснопольською переглянули цей чудовий спектакль, який розповів про цікаві сторінки життя автора всесвітньовідомого роману «Вогнем і мечем» Генрика Сенкевича.


           


    Спектакль «Пізнай Генрика» у виконанні дітей польського та українського походження подарував глядачам безліч емоцій та дав змогу ближче познайомитись з історією життя і творчості відомого польського письменника. Спектакль був організований на високому рівні. Гра акторів супроводжувалась чудовою польскою музикою, класичною музикою Шопена і Огінского. Гімназисти мали змогу зануритись в епоху XIX століття та зрозуміти ті життєві обставини, з якими у свій час зіткнувся видатний митець.


      


  

     Дійство завершилось виступом керівника та одного з режисерів спектаклю пані Марії Садовської. Вона висловила вдячність усім акторам за старання і майстерність, а гостям свята - за увагу та теплі слова.

     Укотре гімназисти мали змогу поглибити свої знання з польської мови, історії та культури Польщі та  залишити у своїй пам’яті світлу згадку про видатного польського письменника Генрика Сенкевича.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта