День Соборності та Свободи України

23 січня 2017 р.

День Соборності та Свободи України

 

     23 січня 2017 року у приватній Лінгвістичній гімназії відбулася урочиста лінійка з нагоди державного свята - Дня Соборності та Свободи України.

    День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності. Адже сьогодні українському суспільству випала важлива роль у формуванні якісної і вольової політичної еліти, здатної нести відповідальність за долю України.

     Під звуки козацького маршу гімназисти і вчителі, одягнені в українське національне вбрання, зібралися у фойє гімназії, щоб відзначити це історичне свято.

   Пролунав гімн України. Вчитель історії Кандиба Людмила Іванівна оголосила лінійку з нагоди Дня Соборності України відкритою. Вона нагадала, що 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було проголошено Акт Злуки     Української     Народної     Республіки     з Західноукраїнською Народною Республікою.    А 21 січня 1990 року українці утворили «живий ланцюг» від Києва до Львова, який простягнувся на 526 км. «Живий ланцюг» став утвердженням духовної єдності та соборності України.

     Учні гімназії зачитали історичні документи та поетичні рядки, сповнені любові до рідної України.
      Наприкінці  свята  усі гімназисти  і  вчителі  взялися  за руки  та утворили «живий ланцюг», який і без слів був дуже промовистим: ми знаємо, ми пам’ятаємо, ми шануємо, ми бережемо!

    

     

    

     На завершення свята прозвучав духовний гімн України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» (музика Миколи Лисенка, слова Олександра Кониського).

     Традиційно учні всіх класів були запрошені до фотографування у національному вбранні.
  

    

    

    

    

    

    

     

     

     

    

 



     (Фотозвіт з Дня Соборності та Свободи України Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)


G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта