Поїздка до Великої Британії

23 листопада 2016 р.

 

Поїздка до Великої Британії



    У рамках співпраці приватної Лінгвістичної гімназії з Британським освітнім центром  «East-West Bridge» з 15 по 22  листопада 2016 року на чолі з  директором гімназії Валентиною  Дашковською відбулася поїздка групи гімназистів до Великої Британії. Мета поїздки передусім полягала в удосконаленні вивчення учнями гімназії англійської мови, спілкування з носіями мови. Також невід’ємною частиною поїздки була екскурсійна програма.


 



     Британський освітній центр «East-West Bridge» знаходиться в 63-х кілометрах від столиці Англії, у місті Вокінгем. 

    Гімназисти проживали в резиденції Центру і були приємно вражені комфортними умовами,  затишком, смачної їжею та увагою господарів, які тепло прийняли наших учнів. Діти познайомились із традиційною англійською кухнею.

    Кожного дня гімназисти по 3 години вдосконалювали англійську мову з носієм мови сером Джоном. Уроки були надзвичайно цікавими та інформативними. Учні вивчали нову для них лексику, співали пісні разом із учителем та безперервно спілкувалися. Під час уроків сер Джон постійно використовував інтерактивну дошку, влаштовував змагання між учнями. Кожен урок був присвячений конкретній темі, а саме їжа, музика, хоббі, подорожі, здоров’я, сім’я та інше.



        


    На другий день гімназисти відправились на оглядову екскурсію по Лондону, де мали змогу побачити легендарний годинник Біг-Бен, що є візитною карткою столиці Англії.


      


   Не менш відомою пам’яткою міста є Вестмінстерське абатство, яке служило і служить до сьогодні єдиним місцем зведення на престол і поховання британських монахів. Крім осіб королівської крові, в абатстві ховають відомих британців, які прославили свою країну на весь світ. В абатстві покоїться прах В.Ньютона, Ч.Дарвіна, Ч.Діккенса та ін. Поруч з Вестмінстерським абатством знаходиться церква                 св. Маргарити, де вінчався Уінстон Черчилль, найбільш відомий прем'єр-міністр Великої Британії.


      


    Недалеко від Вестмінстерського абатства розташований Вестмінстерський палац, де проходить засідання англійського Парламенту. Біля палацу знаходиться пам’ятник королю Рі́чарду I Ле́вове Се́рце та інші пам’ятники.

   Гімназисти побували на знаменитій Трафальгарській площі, розташованій у самому центрі Лондона. На площі знаходиться 44-метрова колона Нельсона, на вершині якої височить статуя адмірала Нельсона. Окрасою площі є Арка Адміралтейства та церква Святого Мартіна. Щороку напередодні різдвяних свят на Трафальгарській площі встановлюється головна ялинка Лондона.


    


    Потім гімназисти відвідали королівський парк - Сент-Джеймський парк, що також знаходиться в центрі Лондона. Сент-Джеймський парк вважається найстарішим у Лондоні. В центрі парку проходять урочисті королівські процесії. На території Сент-Джеймського парку мешкає велика кількість птахів (у тому числі водоплавних), включаючи чорного лебедя і пеліканів.

    Наступного дня діти відвідали музей мадам Тюссо – найвідоміший у світі музей воскових фігур, створений понад 100 років тому скульптором Марією Тюссо. Зараз колекція музею налічує понад 400 експонатів, серед яких скульптури членів королівської сім’ї, відомих історичних особистостей, вчених, акторів, музикантів та співаків.


    


    Четвертий день був присвячений поїздці до знаменитого на весь світ комплексу із велетенських каменів під назвою Стоунхендж. Споруда знаходиться поблизу міста Солсбері. Кам’яні блоки Стоунхенджу утворюють арки, орієнтовані по сторонах світу. Звичайно ж, юні мандрівники зробили не одне фото на згадку поряд з цією монументальною спорудою.


    


    На п’ятий день наша екскурсійна група побувала у Віндзорському замку – резиденції британських монархів у місті з однойменною назвою Віндзор, що знаходиться у графстві Беркшир. Це літня резиденція королівської родини.


     


   Наступний день був одним із найбільш насичених подіями. Спочатку гімназисти побували біля Букінгемського палацу, в якому розташована резиденція Єлизавети ІІ.

   За загальним правилом, якщо британська королева в палаці, на даху гордо майорить королівський прапор, якщо королева відсутня, то над будівлею - британський прапор. Букінгемський палац вразив своєю величністю та незрівнянною архітектурою.

     Поруч на площі розташований пам’ятник королеві Вікторії, яка правила Великою Британією 63 роки.


   


     Потім учні проїхали через знаменитий розвідний Тауерський міст, що зв’язує обидва береги річки Темзи. Пішоходи можуть перетнути міст навіть у той час, коли його крила знаходяться в розведеному стані.


    


 

   

Учні відвідали ще одну з визначних пам’яток Лондона -  фортецю Тауер. Ця найдавніша споруда, побудована в 1078 році, знаходиться в історичній частині британської столиці. Гімназисти побували в декількох будівлях Тауера: музеї коштовностей та збройовій палаті, а також у  підземеллях Тауера, де були ув’язнені як прості городяни, так і відомі історичні постаті. На території Тауерської фортеці живуть чорні ворони, які мають символічне значення для Британії. Вважається, якщо ворони відлетять із Тауера, то прийде крах Британській імперії. Тому про ворон дуже піклуються та періодично підрізають пір’я на крилах.


      


     А увечері гімназисти покаталися на знаменитому оглядовому колесі London Eye. Можливість побачити весь Лондон з висоти пташиного польоту просто захоплювала подих!


        


            


     Сьомий день був найвеселішим для наших учнів, адже вони побували в музеї Гаррі Поттера. Саме тут проходили зйомки фільмів про юного чаклуна. Музей був відкритий у 2012 році у павільйонах кіностудії Warner Brothers. Експозиція музею складається з багатьох кімнат, костюмів і реквізитів, які були збережені в такому ж вигляді, як під час зйомок. Учні побачили багато знайомих для них речей: макет школи магії Хогвардс, будинок Гаррі Поттера, літаючий автомобіль містера Уізлі, магічний капелюх та багато іншого.


           

      Звичайно, тижня було замало, щоб побачити всю красу Лондона та відвідати кожний визначний куточок міста.

    В останній день усім учням були вручені сертифікати про проходження мовної практики з_англійської мови у центрі «East-West Bridge».


     

     Група учнів приватної Лінгвістичної гімназії поверталась додому, сповнена незабутніх вражень і_радісних емоцій.

    Лінгвістична гімназія вдячна всьому колективу центру «East-West Bridge» за теплий прийом і_вдало організовану програму.

         Ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.


                



          (Фотозвіт з поїздки до Великої Британії Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта