Екскурсія до Державного музею іграшки

22 березня 2017 р.


Екскурсія до Державного музею іграшки


    22 березня 2017 року учні 1 класу приватної Лінгвістичної гімназії відвідали Державний музей іграшки в місті Києві. Це дивовижний музей, адже світ дитячих ігор розташувався на його  вітринах.


    


Першокласники мали можливість переглянути іграшки, якими гралися їхні дідусі і бабусі. Іграшкові машини, екскаватори, літаки, барвисті й рідкісні колекції українських народних іграшок, ляльки-мотанки, ексклюзивні авторські роботи лялькарів ще радянських часів зачарували дітей.

  

    


    Маленькі гімназисти відвідали три постійно діючі виставки. Перша — «Історія іграшки», друга — «Українська народна іграшка».А третя експозиція — це експонати, які абсолютно відрізняються від промислових та народних іграшок, в основному це авторські роботи, вони знаходяться в музеї в єдиному екземплярі. Малятам розказали про те, коли виникли перші іграшки, про особливості створення українських народних іграшок. Учні дізналися, що в колекції музею близько 600 найменувань ляльок, серед яких є й ігрові, які зображають професії людей. Але найбільше сподобалися малятам унікальні іграшки зі справжнього сиру, про існування яких багато хто не знав, а вони і до нині традиційно прикрашають домівки жителів Західної України. Цікаво, що розмальовують такі ляльки натуральними барвниками.


    


    Також  учні мали можливість сфотографуватися з іграшками, які їм найбільше сподобалися та придбати у подарунок невеличкий сувенір. Сповнені незабутніми враженнями малята повернулися до гімназії.



G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта