День рідної мови

21 лютого 2017 р.

 

День рідної мови


       21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.

      Головна декларована мета Міжнародного дня рідної мови — сприяння мовній різноманітності світу і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн. Крім того, ЮНЕСКО виступило за зближення культур і їх активну  взаємодію,    зокрема,   в мовних питаннях, оскільки саме мови вважаються важливим інструментом розвитку духовної спадщини планети.

     В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин Президент України Леонід Кучма підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

       Це свято традиційно відзначається і в нашій гімназії. До організації заходів долучилася вся гімназійна родина. Куратори класів провели з учнями виховні бесіди на тему: «Мова – найцінніший скарб народу». Учні 8 і 9 класів написали диктант національної гідності «Доля мови», присвячений Міжнародному дню рідної мови.

      Протягом дня учні мали змогу переглянути інформаційний ролик-презентацію «Наша мова калинова!», що демонструвався у фойє гімназії.

        Рідна  мова   для кожної   людини   є   важливим   елементом   культурної   свідомості.   Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам.

      Ми виховуємо свідоме покоління українців і закликаємо гімназистів берегти і шанувати мову, як це робили наші славні предки.

      Любімо свою рідну мову, бо з нею - світле майбутнє України!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта