Відкритий урок зарубіжної літератури

«Дружба і кохання у віршах зарубіжних поетів»

21 жовтня 2016 р.

 

Відкритий урок зарубіжної літератури

«Дружба і кохання у віршах зарубіжних поетів»

 

       21 жовтня у 8 класі відбувся відкритий урок зарубіжної літератури «Дружба і кохання у віршах зарубіжних поетів» (учитель - Пучок Юлія Вікторівна.) Мета уроку – допомогти учням зрозуміти, що любов є першоосновою життя, світогляду, засобом пізнання світу і  власної  душі,  а дружба і кохання – це вічні цінності, що здатні творити чудо, робити людину доброю, чуйною і шляхетною.

       

       Восьмикласники   ознайомилися   із   поезією  світових   класиків  Дж.Байрона,   Г.Гейне   і К.Симонова.  Ці поети жили у різних країнах у різні історичні періоди, але об’єднувало їх одне: любов до життя,що надихала творити ліричні шедеври, якими й до сьогодні захоплюється світ.

    
    У рамках методики випереджаючого навчання діти заздалегідь вивчили поезію Дж.Байрона, Г.Гейне і К.Симонова напам’ять, підготували цікаві розвідки  з їхнього  життя, допомагали вчителю у створенні мультимедійних презентацій до уроку. Важливим є той фактор, що гімназисти без труднощів  декламували  поетичні  твори  в  оригіналі  (англійською, німецькою   і російською мовами), а також мали можливість порівняти їх художні переклади. Доцільним стало застосування методу роботи в групах: учні швидко опрацювали аналітичні завдання, запропоновані вчителем у робочих картах, і презентували результати однокласникам. Насамкінець кожен учень висловив власне розуміння понять «дружба» і «кохання», вразивши глибиною філософських роздумів у такому юному віці.
       

    Учні активно працювали на уроці, уважно слухали вчителя і однокласників, ставили змістовні запитання у кінці уроку, що  свідчить про високий рівень зацікавленості та культури наших гімназистів.      



G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта