Відвідання гімназистами спільної польсько-німецької виставки

«Поляки та німці. Історія діалогу»

20 жовтня 2016 р.

Відвідання гімназистами

спільної польсько-німецької виставки

«Поляки та німці. Історія діалогу»

 


    20 жовтня 2016 року учні 10 та 11 класів разом з учителем польської мови Краснопольською Юлією Болеславівною та вчителем німецької мови Тернавською Маргаритою Дмитрівною побували на відкритті виставки «Поляки і німці. Історія діалогу», організованої у приміщенні Національного музею історії. Ця виставка підготовлена Музеєм історії Польщі у співпраці з Фундацією  «Кшижова»   з нагоди 25-річчя Богослужіння Примирення.


      

       На відкритті виступили директор Польського Інституту у Києві пані Ева Фігель, керівник відділу культури Посольства Німеччини в Україні пан Крістіан Геттендорф.

      

      Виставка присвячена історичному примиренню у 1989 році двох великих європейських націй – польської та німецької, які мали складну історію взаємовідносин, проте змогли порозумітися і дійти згоди у політиці, а нині разом розбудовують європейське майбутнє.

     Після відкриття експозиції наші гімназисти були запрошені відвідати лекцію на тему «Польсько-німецьке примирення», яку прочитав пан Рафал Борковський – голова фундації «Кшижова». У своїй лекції він окреслив історію налагодження польсько-німецьких стосунків від богослужіння в Кшижові, котре відбулося за три дні до падіння Берлінської стіни, і до сьогодні.

      

      Відвідавши виставку, наші гімназисти не лише поглибили знання з історії становлення двох європейських держав-сусідів Німеччини та Польщі, а також змогли продемонструвати уміння і навички, здобуті на уроках німецької та польської мов.



G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта