Святкування Масниці

20 - 24 лютого 2017 р.

Святкування Масниці

 

   Щороку напередодні Великого посту в приватній Лінгвістичній гімназії відбувається традиційне святкування Масниці. Цей рік не став винятком!

    З 20 по 24 лютого 2017 року з метою вивчення звичаїв, традицій та обрядів українського народу учні Лінгвістичної гімназії були залучені до традиційного українського святкування Масниці.

    У кожному класі проходило святкове чаювання з млинцями, варениками, запашним варенням та цілющим медом. Гімназисти вбралися у національний одяг та оформили  інтерєри класів у традиційному українському стилі.

      

     Учні разом з батьками приготували смачні млинці з різноманітними начинками, вареники, гречаники та пригощали одне одного, згадуючи при цьому традиційні народні прикмети, дотепні жарти, обрядові пісні та дійства, які притаманні саме цьому святу.

     

    Кожен клас здивував оригінальними та креативними рецептами млинців і вареників на святковому столі.

    Учні 6 класу святкували Масницю під керівництвом учителя історії Кандиби Людмили Іванівни, яка розповіла про історію свята, яке символізує прощання з зимою, старим роком та зустріч весни й оновлення всього живого. Звичайно ж, гімназисти не забули поздоровити зі святом директора гімназії Валентину Петрівну, запросивши її до святкового столу.

      

    

    Зазвичай на свято Масниці молодь і діти влаштовували веселі розваги.

    От і куратор 2-А класу Очеретяна Юлія Сергіївна провела цікаве змагання між хлопцями та дівчатами, що проходило у три етапи. Спочатку відбулась «Весела естафета», в якій учасникам команд необхідно було наввипередки перенести печиво з однієї коробки в іншу.

     

    У конкурсі «Намалюй смайлика» діти змагались у малюванні усміхненого личка медом на млинцях. Завершальним етапом було змагання з поїдання млинців на швидкість під назвою «Смачний млинець». Учні захоплено грали, бавилися та ласували смачними млинцями. Перемогла дружба!

   

   Ось так весело і цікаво гімназисти відзначили прихід весни, поринувши у звичаї і традиції наших предків.


            (Фотозвіт зі святкування Масниці Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)


G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта