Екскурсія до хлібокомбінату «Кулиничі»

12 грудня 2016 р.

 

Екскурсія до хлібокомбінату «Кулиничі»

 

    Вироби з борошна здавна були на столі у кожній оселі. Проте головним у хаті, звичайно, вважали хліб. Духмяний  хліб із печі був у давнину символом достатку кожної родини.

   Як же народжується хліб сьогодні? Відповідь на це запитання ми вирішили шукати на хлібокомбінаті  «Кулиничі», що знаходиться у Київській області.

     Першим  біля   хлібокомбінату  учнів   зустрів … ні з чим незрівнянний аромат свіжої  випічки. З гарним настроєм та сильним бажанням посмакувати запашними хлібобулочними виробами діти поспішили до  цеху.

     

    Одягнувши спеціальні шапочки та фартушки, гімназисти потрапили на виробництво. З великою цікавістю спостерігали дітлахи за сучасним процесом виготовлення «колобків». Розумні комп’ютеризовані машини на очах у гімназистів перетворювали хлібні заготовки на запашні золотаві булочки. Учні змогли побачити процес виробництва хлібобулочних виробів від замішування тіста до упаковки.

      

     Після цього діти  відвідали казкову кімнату, де переглянули захоплюючий фільм. Головний герой Планшетик у цікавій та доступній формі розповів про технологію випікання хліба,  яка   складається  з  п'яти  тісно  пов'язаних  між  собою  етапів:  підготовки  сировини,   приготування  і обробки тіста, випікання, охолодження і зберігання хліба.

      

     Приємним сюрпризом для відвідувачів стала пропозиція попрацювати пекарями. Під чітким керівництвом майстра вони власноруч виготовили  рогалики з начинкою. 

     

     Свої враження від роботи учні обговорили під час чаювання. Наприкінці екскурсії на дітей очікували солодкі подарунки. А пригостити своїх рідних та близьких гімназисти  змогли смачними тортиками та тістечками, які придбали у магазині хлібокомбінату.

     

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта