Відкритий урок історії на тему: 

«Нюрнберзький і Токійський міжнародні трибунали 

над військовими злочинцями. Суд пам’яті»

11 листопада 2016 р.

 

Відкритий урок історії на тему:

«Нюрнберзький і Токійський міжнародні трибунали

над військовими злочинцями. Суд пам’яті»

 

      11 листопада у рамках тижня історії в 11 класі вчитель Галегова Олена Валеріївна провела відкритий урок на тему: «Нюрнберзький і Токійський міжнародні трибунали над військовими злочинцями. Суд пам’яті».

       

   Учні ознайомились із різноманітними матеріалами цих судових процесів: історією організації і проведення, таблицею «Трибунали    у    цифрах»,     уривками           з документального фільму, спогадами очевидців, сучасною інформацією про відкриття у Нюрнберзі музею та фільмами, присвяченими судовому процесу. Міжнародні трибунали в Нюрнберзі і Токіо були представлені як важлива сторінка світової історії, яка показала невідворотність покарання за злочини перед людством.  

      Токійський і Нюрнберзький процеси мали суттєве значення   для    утвердження   принципів   і норм сучасного міжнародного права, що розглядають агресію як найтяжчий злочин. Адже вперше до кримінальної відповідальності були притягнуті офіційні особи, відповідальні за планування, підготовку та розв’язання агресивних війн.
       На уроці гімназисти розширили свої знання з історії та дізналися багато нового про важливі історичні події - Нюрберзький та Токійський трибунали.

    


G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта