Інтелектуальна гра «Мовний марафон» для учнів 4 класу

11 листопада 2016 р.


Інтелектуальна гра

«Мовний марафон»

для учнів 4 класу

 

       Приємний    сюрприз    очікував     гімназистів    4 класу   вже  на першому навчальному тижні після осінніх канікул. Ним став незвичайний урок «Мовний марафон», який підготувала куратор Ніколаєва Оксана Миколаївна до Дня української писемності та мови.

     З гумором учні поставилися вже до першого завдання – обрати назви для своїх команд. Завдяки цьому на старт вийшли «Кавунята», «Козачата», «Золоті кити» та  «Україна-TV».

      Розпочалася запекла боротьба. Під час першого конкурсу «Мовний бліц» гімназисти мали дати швидкі відповіді на різноманітні питання з вивчених раніше розділів української мови.
       

      Другий конкурс «Пані Орфограма» передбачав перевірку написання словникових слів.

     Надалі честь команд довелося захищати капітанам, які повинні були обрати правильні відповіді на непрості  мовні запитання.
            Кмітливість та знання українського фольклору допомогли учасникам у «Фразеологічному калейдоскопі», де потрібно було написати значення поданих фразеологізмів.
              Уважність   знадобилася   учням   під час командного конкурсу «Народ скаже, як зав’яже»,     де з набору слів учасники мали скласти відомі українські народні прислів’я.
            А під час підбиття підсумків гри гімназисти ознайомилися з цілою низкою цікавих мовних запитань на логічне мислення.

     І ось результати оголошено. Третє місце посіла команда «Золоті кити», друге розділили  між собою «Кавунята» та «Козачата». А перше місце та солодкий подарунок отримала команда «Україна-TV».

                       

    Так у невимушеній ігровій атмосфері учні змогли перевірити, закріпити та поповнити свої знання з української мови та літератури. А також ще раз переконалися, що любов до рідного слова починається із пізнання, яке відбувається постійно та повсякчас.
    

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта