Брейн-ринг у 9 класі «Подорож країною Прав та Обов’язків»

10 грудня 2016 р.


Брейн-ринг у 9 класі

«Подорож країною Прав та Обов’язків»

 

    Щороку на початку грудня в  нашій країні  проводиться Всеукраїнський  тиждень  права.   Саме     10 грудня у всьому світі відзначається День прав людини, адже  саме в цей день у 1948 році Генеральною Асамблеєю ООН була проголошена Загальна декларація прав людини.

   Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 627-р було затверджено план заходів, відповідно до якого проводяться комплексні, орієнтовані на різні категорії населення, правоосвітні заходи.

     У рамках відзначення Всеукраїнського тижня права вчитель правознавства Галегова Олена Валеріївна провела брейн-ринг у 9 класі «Подорож країною Прав та Обов’язків». Учні були поділені на дві команди. На початку гри команди представили своїх капітанів та проголосили свої девізи.

     Перший конкурс гри проходив за принципом брейн-рингу: короткі чіткі запитання – короткі чіткі відповіді. У другому турі учням пропонувалися частини прислів’їв, що розкривали позитивні та негативні вчинки. Команди мали завершити прислів’я.

      Наступний етап називався «Юридична математика». Тут гімназистам необхідно було встановити у відповідність між питаннями і цифрами.
     

    У конкурсі «Юридичний марафон» команди по черзі ставили один одному питання. Фінальною частиною брейн-рингу стало змагання «Консультація-Ситуація», де були представлені типові випадки правопорушень і учні мали дати юридичну консультацію або вирішити проблемну ситуацію.

    На уроці гімназисти  змогли  засвоїти  знання з  правознавства, якими вони зможуть   керуватись   у своїй життєвій практиці, а також виробити стійкі переконання щодо необхідності дотримання своїх прав та обов'язків.


G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта