Подорож Європою

6 травня 2016 р.  

 

Подорож Європою

 

     6 травня 2016 року наші гімназисти відправились у подорож Європою у супроводі вчителя  французької мови Ганщук Надії Олегівни. Перше європейське місто, яке відвідали гімназисти було Дрезден -  стародавній  культурний центр, широко відомий своїми пам’ятками культури в стилі бароко та мальовничими краєвидами річки Ельби.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Під час екскурсії «Саксонський монарх - Дрезден», учні побували у  центрі міста "Альтштадт", побачили один із найкрасивіших у світі  Дрезденський оперний театр, розкішну  королівську резиденцію "Цвінгер" із неперевершеними фонтанами та скульптурами, також відвідали  окрасу та символ духовності міста - собор Фрау Кьорхе. Адже саме  завдяки красі архітектурного ансамблю  Дрезден отримав ім'я «Флоренція-на-Ельбі»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     У другій половині дня наші мандрівники відправились  у національний заповідник - скелястий парк «Бастай» . Це цілий лабіринт природних ущелин та каньйонів, красою яки можна безкінечно насолоджуватись, проходячи доріжками та оглядовими містками ... Незабутнє враження!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Увечері на усіх чекав переїзд у Нідерланди, знайомство з якими розпочалось із оглядової екскурсії  королівського тюльпанного  парку  Кьокенхоф, також відомого як Сад Європи. Розкішні оранжереї, розмаїття тюльпанів, живописні ставки з лебедями, одним словом,  справжня квіткова феєрія!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Наступним пунктом нашого призначення стала столиця Нідерландів – Амстердам, де гімназисти ознайомилися з пам'ятками культури старого міста , побудованого на річці Амстел. Старі  вигнуті  будівлі, бруківка, незліченні канали та набережні,  чудові парки і плаваючі квіткові ринки створюють особливу атмосферу Амстердаму. Площа Дам і Королівський палац, Райксмузеум і знаменитий Будинок Рембрандта, єврейський квартал - вся ця краса та надзвичайна атмосфера міста захопила та не залишила байдужим нікого!  Але місцеві жителі кажуть:  «Хто не бачив провінції - той не бачив Голландії»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І наші гімназисти відправилися на наступну екскурсію «По "глибинці" Голландії» до мальовничого селища Заансе Сханс , де п'ять старовинних вітряків прикрашають береги ріки Заан.  Тут  як і триста років тому  виготовляють знамениті голландські сири та відому на весь світ медову гірчицю. Діти мали нагоду поспостерігати за процесом виробництва сиру та навіть продегустувати найсмачніші його види.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Далі учні відправилися у рибальське селище Волендам - чарівне поєднання історії і краси місцевих пейзажів. Жителі цього селища живуть до сьогодні в дерев'яних будиночках і ходять в національному взутті - кломпах . Тут у всіх охочих була можливість скуштувати найсвіжішого слабосоленого оселедця , приготовленого за старовинним рецептам.

     

      Наступного дня на усіх чекав переїзд у місто на семи пагорбах - Брюссель. Знайомство з ним розпочалося з екскурсії «Історія краси - Брюссель» . Симфонія розкішних готичних архітектурних ансамблів панує тут скрізь:  в районі Європарламенту з просторими парками і вулицями, на  Королівській площі, у міській Ратуші,  у кафедральному собор св. Михайла,  а також на одній з найкрасивіших площ Європи - Гранд Платс.  І найбільше гімназисти  хотіли побачити одну з найвідоміших у світі  скульптур , що  є символом Брюсселя, -  знаменитий   фонтан «Манекен Піс».   Знайомство  з Бельгією гімназисти продовжили на  екскурсії  «Маленьке королівство синього птаха» ,  яка представила два середньовічних міста Брюгге та Гент.  Містечко Брюгге славиться своїм чорним шоколадом та солодощами . Та найголовнішою памяткою  цього міста є  Церква Святої Діви , де й досі зберігається образ Мадонни з немовлям на руках пензля знаменитого Мікеланджело!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Брюгге схожий на пряникове містечко з вигадливими  фасадами,тонкими шпилями та вузенькими    затишними вуличками. А ось фламандське містечко Гент вразило усіх своїм архітектурним розмаїттям: дзвіницею Баффруа, висотою 90 метрів, з дзвоном "Клокке Роланд", могутньою Ратушею в стилі квітучої готики, королівським  палацом  Сінт-Йорисхоф, знаменитим Собором Святого Бавона, де зберігається загадковий Гентський вівтар - "Містичний Агнець". Усіх зачарувала атмосфера давнини і таємничості цього середньовічного міста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     І нарешті, кульмінацією подорожі   гімназистів стала столиця Франції, місто безмежного захоплення - Париж, знайомство з  яким розпочалося з відвідування адміністрації Мера Отель де Віль,  яка знаходиться на площі Гранд Пляс.  Діти із захопленням фотографувалися. Також діти побачили відомий собор Паризької Богоматері, Пантеон,  оперний театр «Гранд Опера»,  площу Згоди та багато інших пам’яток  культури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     У Франції побутує приказка: «Хто не підіймався на монмартрський пагорб, той не знає Парижа  !» Тому на наших гімназистів чекала вже чергова екскурсія "Монмартр-від мистецтва до романтики!". Монмартр – це найвідоміший пагорб Парижа, увінчаний красунею-базилікою Секре Кер. Кажуть, що  це місце народження геніїв, тут  жили та творили видатні люди Парижа. Життя Монмартра  продовжує  вирувати і сьогодні ,площа Тертр з десятками художників та мольбертів  радо та гостинно зустріла нас. Тут  можна купити і забрати з собою маленький шматочок Парижа, зображений на полотні.   І  не завершення найочікуваніша мить  - селфі біля Ейфелевої вежі!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Наступного ранку на наших мандрівників чекала  не  менш захоплива поїздка до  Діснейленду. Чарівний світ Діснея відкрив перед гімназистами свої двері у дивовижний світ пригод, фантазій та відкриттів . Усі мрійники мали можливість вирушити у казкову мандрівку на машині часу і здійснити політ до зірок, у космос , відвідати країну Піратів Карибського моря, різноманітні атракціони та  розважальні програми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Ось так цікаво, весело, пізнавально провели травневі вихідні учні приватної Лінгвістичної гімназії у старій Європі!!!

(Фотозвіт подорожі Європою Ви можете переглянути на фотогалереї сайту) 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта