"ЗАПОВІТ" польською мовою у виконанні учениці 7-го кл. Якубицької Ядвіги (до дня народження Т.Г. Шевченка)

4 березня 2016 р.  

 

"ЗАПОВІТ"

 польською мовою

 у виконанні учениці 7-го кл. Якубицької Ядвіги

 (до дня народження Т.Г. Шевченка)

 

         4 березня 2016 року  в  Центрі міжнаціональної співдружності України Радою національних спільнот України спільно з Асамблеєю національностей України за підтримки Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України було проведено засідання президії, присвячене 202-ій  річниці з Дня народження Т.Г._Шевченка. Участь у заході взяли  керівники національно-культурних громад України,  Ради національних спільнот та Асамблеї національностей України.

      На засіданні звучала поезія Тараса Григоровича, перекладена мовами різних народів. Відрадно, що у читаннях взяли участь і діти. Адже саме вони в майбутньому дбатимуть про   міжнаціональні культурні зв’язки, а також передаватимуть нащадкам повагу і шану до культури іншого народу. І  справді, росте гідна зміна.  Діти, одягнувши національні костюми, з повагою та шаною читали слово Кобзаря.  Серед них була і  учениця 7-го  класу приватної Лінгвістичної гімназії   Ядвіга_Якубицька, яка прочитала польською мовою «Заповіт» Шевченка.

 
 

     Душевне виконання Ядвігою "Заповіту" настільки вразило присутніх, що голова  культурно-просвітнього товариства ім. Адама Міцкевича пані Ірена Гільова запросила її взяти участь  у фестивалі «Бринять_Кобзареві_струни»,  присвяченому Шевченківським дням,  який відбувся 9_березня у парку ім. Т.Г._Шевченка. 

     Пам'ять поета прийшли вшанувати громадські діячі, письменники, літературознавці. Учасники заходу декламували поезію Тараса Григоровича болгарською, польською та іншими мовами народів світу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
   
 
   За участь у цих заходах Ядвігу нагородили грамотою Ради національних спільнот України та Асамблеї Національностей України.
    Уся гімназійна родина пишається тим, що Ядвіга_Якубицька гідно представляє наш навчальний заклад на таких поважних зібраннях.
                                                
 
 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта