Танцювальна мандрівка Україною

29 березня 2016 р. 

 

Танцювальна мандрівка Україною

 

       29 березня до приватної Лінгвістичної гімназії завітали артисти Національної філармонії з цікавою пізнавальною програмою «Мальовнича Україна».  Це була не просто концертна програма, а інтерактивний лекторій-мандрівка , на якому гімназисти ознайомилися з танцювальною традицією певних регіонів України.

       На початку  зустрічі ведуча заслужений діяч мистецтв України Світлана Корецька провела з гімназистами пізнавальну бесіду, у якій було з’ясовано  значення слів «філармонія», «мистецтво», «театр», «танець», «хореографія».

       Ведуча розповіла, що українська танцювальна традиція сягає глибини віків, вона була пов’язана з обрядовими дійствами і мала символічне значення. Також пані Світлана зауважила, що танець був важливою складовою козацької культури. А танцювальний ансамбль «Терен»  виконав давній козацький танець «Танок з бубнами», який козаки  полюбляли танцювати  під час відпочинку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Далі ведуча розповіла про улюблену багатьма народами польку.  А український варіант цього популярного танцю під назвою «Дідух» виконав народний артист України В’ячеслав Самопалов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Розглядаючи тему танцювального мистецтва України, звичайно, не можна оминути барвисту,  мальовничу землю Полтавщини, яка дала світові талановитих митців. Саме на цій землі й зародився народний танець про кохання «Козачок», який і представив увазі гімназистів танцювальний ансамбль «Терен».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також учасники цього ансамблю підготували і жартівливу музичну замальовку «Капосна корова», у якій музичною мовою рухів розповіли про непросту справу випасання корів.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Також пані Світлана розповіла про дослідника української хореографії Василя Верховинця, книга якого є і до сьогодні основним джерелом вивчення хореографічного мистецтва України. Народний артист України В’ячеслав Самопалов виконав музичні композиції «Буковинська хора» та «Буковинська бетута» композитора Василя Попадюка.

    

 

       Наступним номером музичної зустрічі у виконанні цього ж музиканта стала  «Галицька полька», яка зберегла дуже давні традиції українського народу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Насамкінець музичної мандрівки гімназисти потрапили в оповите таємничістю та загадковістю Полісся . А завзяті «Поліські викрутаси» у виконанні танцювального ансамблю «Терен» мажорною нотою завершили танцювальну мандрівку Україною.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Чергова зустріч з артистами Національної філармонії України подарувала захопливі емоції та розкрила нові обрії безмежної культури України.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта