Участь гімназистів у святкуванні дня Європейських мов

27 вересня 2015р.

 

Участь гімназистів у святкуванні дня Європейських мов

 

      27 вересня 2015 року під егідою EUNIC UKRAINE Британська Рада в Україні, Goethe-Institut в Україні, Польський інститут у Києві, Французький інститут в Україні та Чеський центр у Києві відзначали день Європейських мов.  Учні приватної Лінгвістичної гімназії 10-го та 11-го класів, які вивчають німецьку мову, разом з учителем Маргаритою Тернавською також  долучилися до цього святкування.

       Програма  була досить      різноманітною і насиченою.           З-поміж інших заходів гімназисти здійснили екскурсію «У пошуках німецьких слідів» центральною частиною Подолу.  Учні дізналися про те, що університет              Києво-Могилянська академія є осередком українсько-німецьких взаємин ще з часів заснування академії Петром Могилою. І до сьогодні цей заклад  продовжує співпрацю з викладачами з Німеччини.   Також цікавою для гімназистів була розповідь екскурсовода про музей–аптеку, засновану в 1728 році німецьким аптекарем Йоганом Гейтером, яка з часом  перейшла у власність знаної київської родини Георга-Фрідріха Бунге.

    Учні   мали можливість помилуватися архітектурою Подолу і дізнатися про де, що деякі з будівель проектували німецькі архітектори Й.Шедель, А.Ейснер та інші. Зокрема дзвіницю Грецького монастиря  на Подолі проектував А.Ейснер. 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Гімназисти продемонстрували хороше знання німецької мови, вільно спілкуючись з екскурсоводом, який усю екскурсію провів саме німецькою мовою!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта