Відкритий урок-перезентація "Тарас Шевченко-художник"

3 березня 2016 р.  

 

Відкритий урок-презентація "Тарас Шевченко-художник"

 

       26 лютого 2016 року у приватній Лінгвістичній гімназії напередодні шевченківських днів відбувся урок-презентація «Тарас Шевченко-художник».

       Мета уроку-презентації – ознайомити учнів не лише з поетичним генієм Шевченка, а й розкрити його талант художника.

    Учитель української мови та літератури Пучок_Юлія Вікторівна підготувала для учнів 7 і 9 класів мультимедійну презентацію живописних робіт митця. Семикласники взяли активну участь у підготовці уроку: вивчили напам`ять поезію Шевченка та намалювали чудові ілюстрації до його творів.

      Розповідь учителя про життєвий і творчий шлях Кобзаря супроводжувалася демонстрацією репродукцій його картин. Про різні техніки живопису (акварель, олія, гравюра, офорт, сепія та ін.), якими майстерно володів художник,  розповіла «художній експерт»  Рибачок Ірина.

    Презентація картин логічно доповнилася виразним читанням поезії  Шевченка напам`ять під супровід ліричних музичних композицій. Надзвичайно тонко і душевно розкрив біль розлуки митця з Батьківщиною Руденко Жора у поезії «Мені однаково». Міщенко Саша майстерно відтворила філософські роздуми поета, висловлені у вірші «Доля». Тонким ліризмом наповнила романтичну поезію «Г.З.» Лазаренко Даша, а  Рак_Маші вдалося передати гірку  ностальгію Шевченка у засланні поезією «Дай дожити, подивитись…». Приємно вразила всіх присутніх Якубицька Ядвіга, продекламувавши славнозвісний  «Заповіт» польською мовою. А пророчі слова Шевченка з поезії «Розрита могила», мистецьки прочитаної Смоленською Маргаритою, змусили учнів глибоко осмислити поняття «воля», «державність», «свобода»… Насамкінець учні заслухали пісні на слова Тараса Григоровича, які так полюбилися українцям, що стали народними. Серед них «Зоре моя вечірняя…», «Реве та стогне Дніпр широкий…» та ін..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Учні активно працювали на уроці, уважно слухали вчителя і однокласників, ставили змістовні запитання у кінці уроку, що  свідчить про високий рівень національної свідомості та культури наших гімназистів.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта