Відкритий урок з правознавства для учнів 9-11 класів

10 грудня 2015 р.  

 

Відкритий урок з правознавства для учнів 9 - 11 класів

 

         Щороку, починаючи з 2008, згідно з Указом Президента України від 08.12.2008 №1149/2008,  враховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави, з метою виховання у громадян поваги до закону і прав людини,  в Україні проводиться  Тиждень права, який обов’язково включає 10 грудня - День прав людини, що відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

    Саме 10 грудня 2015 року в приватній Лінгвістичній гімназії відбувся відкритий урок з правознавства «Права людини. Де вони починаються?» для учнів  9 - 11 класів. Урок провела координатор фонду Шоа,  виконавчий директор конгресу національних громад України Анна Ленчовська.

     Урок був проведений у формі бесіди з використанням інтерактивних технологій. Учні мали змогу проаналізувати певні сюжети, у яких продемонстровано порушення прав людини, а також висловити думку про ту чи іншу змодельовану ситуацію. Сюжети були побудовані у певній послідовності, їхній  зміст підводив учнів до висновку, що права людини дані їй з народження.

    

 

 

 

 

 

 

 

          Гімназисти із задоволенням спілкувалися з пані Анною, ставили їй багато запитань, які іноді переростали в дебати.  А зі свого боку  пані Анна відмітила, що гімназисти мають активну життєву позицію, а власну думку  намагаються аргументувати своїми знаннями.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Отже, проведення таких цікавих уроків у рамках Тижня права дають свої позитивні результати, формуючи соціальну компетентність учнів.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта