Лінгвістична гра "Словотвір"

1 квітня 2016 р.  

 

Лінгвістична гра "Словотвір"

 

     01 квітня 2016 року  гімназисти приватної Лінгвістичної гімназії взяли участь в інтелектуальній грі «Словотвір», яка відбулася у Козацькій гімназії №283.  Цей захід став  відкриттям серії інтелектуальних ігор серед учнів навчальних закладів Деснянського району. 

     Автором ідеї та організатором гри є радник голови Деснянської районної державної адміністрації Микола Миколайович Фредюк. Реалізувати свій задум Микола Миколайович без вагань запропонував найсильнішим гімназіям району – приватній Лінгвістичній, а також Козацькій (№283).

     За правилами гри одна з команд задумує слово і викладає його першу літеру, після чого друга команда за 30 секунд повинна додати до слова іншу літеру. По черзі команди додають кожного разу по одній літері доти , доки слово не написано повністю. Команда, яка виставляє останню літеру слова – програє в раунді. Гра продовжується доти, доки одна з команд не отримує перемогу в семи раундах. Під час гри команда двічі може скористатися підказкою залу.

     Команда приватної Лінгвістичної гімназії складалася з п’яти гімназистів - переможців районних,  міських олімпіад та конкурсів з різних навчальних предметів, а саме: Єсенії Вітенко (капітан команди), Микити Науменкa, Поліни Кошової, Ксенії Ірхової та Ірини Рибачок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     У тривалій та напруженій грі команда суперників не давала жодної можливості втратити пильність нашим гімназистам. Раунд за раундом наші гравці виявляли не лише знання рідної мови, а й рішучість, кмітливість, вміння володіти собою у екстремальній ситуації, а також злагодженість роботи у команді. Це все і стало запорукою успіху. У результаті з рахунком 4:7 перемогу  здобула команда приватної Лінгвістичної гімназії!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Та чи може бути  лінгвістична гра без друкованого слова?  Тому нагородою за перемогу в кожному раунді стали книги сучасних авторів, які вручав гімназистам лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Олександра Олеся, лауреат премії імені Івана Огієнка в галузі освіти, заслужений працівник освіти України, директор гімназії № 283 Володимир Гнатюк. А переможці гри отримали в подарунок  зібрання поетичних творів Володимира Гнатюка під загальною назвою  «Ми на землі стрічалися не раз».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     З гордістю за своїх вихованців звернулася до  організаторів проекту й усіх присутніх засновник та директор приватної Лінгвістичної гімназії, відмінник освіти України, заслужений діяч культури Польщі Валентина Дашковська.  Вона подякувала Миколі Миколайовичу за таку чудову ідею, господарям  - за гостинність, а учасникам та вболівальникам  -  за неймовірний заряд позитивних емоцій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вітаємо наших гімназистів з черговою перемогою!

Бажаємо творчого неспокою та наснаги на шляху до нових звершень!!!

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта