У Деснянському районі відбулася перша інтелектуальна гра "Словотвір"

5 квітня 2016 р.                Сайт Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації

 

У Деснянському районі відбулася перша інтелектуальна гра «Словотвір»

 

5 квітня 2016 року учні приватної  Лінгвістичної  гімназії  та  козацької гімназії №283 Деснянського району взяли участь  у першій  інтелектуальній  грі «Словотвір», ідея та розробка якої належить раднику голови Деснянської районної державної адміністрації Миколі_Фредюку.

      «Це захоплива і цікава гра, яка покликана допомогти учням вивчати рідну мову. Я дуже вдячний адміністраціям навчальних закладів, які відгукнулися на мою пропозицію реалізувати задум гри на практиці», – говорить Микола Миколайович.

У грі беруть участь дві команди по п’ять чоловік. За правилами одна з команд задумує слово і викладає його першу літеру, після чого друга команда за 30 секунд повинна додати іншу літеру. Так по черзі команди додають кожного разу по одній літері доти, доки слово не написано повністю. Команда, яка виставляє останню літеру слова,  програє в раунді. Гра продовжується доти, доки одна з команд не здобуває перемогу в семи раундах. Під час гри команда двічі може скористатися підказкою зали.

    «Гра захоплює. Треба думати наперед, щоб не тільки продовжити слово, а й не закінчити його, тому зміст слова під час гри може змінюватися декілька разів», – говорить капітан команди гімназії № 283 Владислав Кучин.

         Перший інтелектуальний батл розпочинає гімназія  № 283 і виграє його. Також виграє другий, третій раунди. Здається, що перемога вже близько. Та гравці приватної Лінгвістичної гімназії не здаються. Вони налаштовані рішуче і перемагають у останніх чотирьох раундах.

«З глядацької зали здається, що рішення лежить на поверхні і слово легко підібрати. Та коли на обдумування виділено лише 30 секунд, дуже хвилюєшся і важко зосередитися. Необхідно зберігати спокій, працювати злагоджено - і тоді знайдеться правильне рішення», –  говорить учасниця команди приватної Лінгвістичної гімназії Поліна Кошова.

Суперечливі питання вирішують арбітри  вчителі української мови та літератури обох навчальних закладів. За перемогу в кожному батлі команди отримують у подарунок книги, які вручає лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Олександра Олеся, лауреат премії імені Івана Огієнка в галузі освіти, заслужений працівник освіти України, директор гімназії № 283 Володимир Гнатюк.

       «Книги, які сьогодні вручаємо командам, – твори відомих сучасних українських письменників. Пишаємося тим, що перша інтелектуальна гра «Словотвір» проходить в нашій гімназії, і сподіваємося, що естафету підхоплять інші навчальні заклади не тільки Деснянського району, а й всього міста», – говорить Володимир Гнатюк.

  Отже, цього разу перемога в першій інтелектуальній грі «Словотвір» дісталася команді приватної Лінгвістичної гімназії. Та попереду – нові ігри, нові перемоги і, можливо, реванш.

«Команді нашої гімназії сьогодні дістався дуже серйозний суперник. Гра вийшла цікавою та напруженою, і перемога далася непросто. Ця гра розвиває логічне мислення, змушує аналізувати ситуацію, прораховувати ходи наперед. І, звичайно, стимулює учнів до вивчення української мови», – говорить директор приватної Лінгвістичної гімназії Валентина Дашковська.

 

    

    

    

    

    

    

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта