Учні приватної Лінгвістичної гімназії зустрілися з ветеранами.

7 травня 2015 р.                Сайт Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації

 

           Учні приватної Лінгвістичної гімназії зустрілися з ветеранами.

 

       7 травня 2015-го року вчителі та учні приватної Лінгвістичної гімназії Деснянського району відзначили День пам’яті та примирення і 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Учні підготували тематичні стіннівки, у яких в художніх образах відтворили своє бачення  страшних подій Другої світової війни і закликали людство до порозуміння та примирення.

      Щороку на заходи, присвячені Дню Перемоги, до гімназії приходять ветерани війни, представники громадськості та національно-культурних товариств. Цього року гостями навчального закладу були голова Української спілки в’язнів-жертв нацизму, колишній в’язень концтабору «Саласпілс» Маркіян Давидов, заступник голови Української спілки в’язнів-жертв нацизму Надія Слєсарєва, член бюро Київського відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму Людмила Тарасенко-Залевська, полковник в запасі Віктор Альохін, полковник юстиції, член науково-методичної ради національного історико-меморіального заповідника «Биковнянські могили» Андрій Амонс, член польського товариства імені А. Міцкевича, вдова учасника війни Ніна Смола.

      Учасників заходу привітала директор гімназії Валентина Дашковська.

     – Святкування Дня Перемоги не тільки вшанування ветеранів війни, чий подвиг подарував нам мирне життя протягом багатьох десятиліть, пам'ять, про тих, хто загинув, захищаючи рідну землю, а й нагадування про страшні лиха, які несе з собою війна, прагнення людства до миру та взаєморозуміння, єднання проти агресії та війни, – зазначила Валентина Петрівна.

      Під час заходу гості ділилися спогадами та відповідали на запитання учнів гімназії, які на знак шани та вдячності подарували гостям квіти. Продовжили свято артисти Національної філармонії України. Пісні, інструментальні твори воєнних і повоєнних років у виконанні лауреатів Міжнародних конкурсів Віктора Тіткіна, Анастасії Шутько, Ольги Табуліної, піаністки Інни Порошиної та баяніста Анатолія Сірого нагадали присутнім про переживання та надії, які допомагали нашим солдатам вистояти у війні.

 

     

     

     

     

     

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта