День української писемності

9 листопада 2014 р.

 

День української писемності

 

      Доброю традицією у нашій країні стало написання загальнонаціонального диктанту, приуроченого до Дня української писемності та мови. Його коріння сягає ще  1997 року, коли на підтримку  ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства Президент України Леонід Кучма видав указ «Про День української писемності та мови», в якому зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця. 

     У цьому році диктант був особливим, оскільки його написання відбувалося у рамках святкування 90-річчя Українського радіо, тому й текст був відповідний. Ще однією особливістю цьогорічного диктанту стало і те, що вперше за 14 років диктант писали не заради призів чи премій, а в ім’я ідеї. Усі зібрані кошти для проведення акції організатори передадуть бійцям АТО.

     Участь у Всеукраїнській  акції  взяли й учні 9-го класу приватної Лінгвістичної гімназії. Прислухаючись до поклику серця не бути байдужим, виявляючи свою активну життєву позицію, озброївшись отриманими за час навчання у гімназії знаннями, одягнувши вишиванки, гімназисти долучилися до написання такого важливого у наш час диктанту національної єдності.

      

      Читала диктант завідуюча методичним об’єднанням української та російської словесності, учитель української мови та літератури Шилінська Марія Геннадіївна.

      Під час диктанту учні мали змогу не тільки перевірити свої знання, а й ознайомитися з історією зародження Українського радіо.

        Найкраще диктант написала Вітенко Єсенія, отримавши 10 балів, друге місце посіла Усик Марія, отримавши 9 балів.    

    

                                           Бажаємо гімназистам натхнення

                                              та успіхів у вивченні рідної мови!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта