Гастрономічна подорож країнами Європи

9 квітня 2015 р.

 

Гастрономічна подорож країнами Європи

 

   

   Щороку навесні у приватній Лінгвістичній гімназії проходить декада природничих наук, і щороку учні мають чудову нагоду не лише отримати багато цікавої та корисної інформації, а й самим долучитися до організації та проведення  деяких заходів. До низки уже традиційних свят цьогоріч додали ще й нове – «Гастрономічну подорож країнами Європи» , яку чудово організував і провів учитель географії та біології  Павло Андрійович Бурков.

      Заздалегідь методом жеребкування учні вибрали певну країну Європи, національні страви якої повинні були приготувати. Цілий тиждень гімназисти шукали інформацію про особливості національних страв  тієї чи іншої країни, готували  їх, вибирали спосіб презентації.

      Та все ж найбільш захопливим був день, коли учні демонстрували свої кулінарні досягнення. 

 

Польща (1 клас)

 

1) Плацеон «Пані Валевська»

(Безлеглий Дмитро)

2) Желе «Прапор Польщі»

(Гузько Ксенія)

3) Яблучний пиріг

(Сінченко Макар)

4) Плацеон «Пані Валевська»

(Тихончук Анастасія)

5) Зефір в шоколаді

(Васильченко Євген)

6) Кекси за польським рецептом

з топленим тістом (Нікульніков Ренат)

7) «Мазурек» (традиційний польський

 пасхальний пиріг з апельсинами)

(Ладигіна Євгенія)

 


Україна (2 клас)

 

1) Кутя, фруктовий кекс, паска

(Буричева Катерина)

2) Млинці

(Артюхов Віктор)

3) Драники

(Гузунська Олександра)

4) Українські пиріжки

(Барбір Дар’я)

5) Українське сало і огірочки

(Степаненко Назар)

6) Український узвар

(Грановський Кирило)

7) Українські ковбаски

(Лялька Катерина)

8) Картопляники з м’ясною начинкою

(Кулик Катерина)


 

Німеччина (3 клас)

 

1) Рулька з помідорами (Зотов Михайло)

2) Солоні кренделики (Телега Олександр)

3) Маринована капуста (Безугла Анастасія)

4) «Наполеон» (Бородай Софія)

 

 

      


Великобританія (4 клас)

 

1) Шоколадний пудинг (Максименко Іван)

2) Желейки, вівсяне печиво,

чай з молоком (Манчевська Діана)

3) Сандвічі (Яценко Гліб)

4) Пряники за англійським рецептом

 (Власюк Катерина)

5) Вівсяне печиво, англійський чай

(куратор Пархоменко Тетяна Вікторівна)


Білорусь (5 клас)

 

1) Сушена клюква (Гузько Михайло)

2) Пиріжки смажені

з картоплею і з м’ясом

 (Жидкова Оля)

3) Білоруські драники (Олещенко Дар’я)

4) Драники за білоруським рецептом

 (Коваленко Анастасія)

5) Картопляне печиво (Лях Софія)


Чехія (6 клас)

Картопляне «Локше» (Тітов Вадим)

      


Угорщина (7 клас)

Овочеве рагу «Лечо» (Гладкевич Денис)

      


 

Франція (8 клас)

 

1) Круасани з шоколадом та ваніллю

 (Журавель Микита)

2) «Тарт» з заварним кремом

(Нікульнікова Таїсія)

3) Лимонно-бананові «Самоси»

(Себиченко Ілля)

4) «Крепі» (млинці) з яблуками та корицею (Коротеева Анастасія)


Іспанія (9 клас)

1) «Канапки» за іспанським рецептом  (Кушнір Олександра та учні 9 класу)

      


Греція (10 клас)

 Піца за грецьким рецептом «Франческа» (учні 10 класу)

     


 Грузія (11 клас)

1) «Хінкалі» за грузинським рецептом (учні 11 класу)

2) «Лаваш по-грузинськи» (П’ята Юлія)

      

     Свято пройшло весело та феєрично. Уявна подорож європейськими країнами додала у насичене та яскраве життя гімназистів ще одну неординарну барву. Ось так розвагами та чудовими виховними заходами учителі приватної Лінгвістичної гімназії заохочують до пізнання нового майбутнє нашої європейської України. 

 

(Фотозвіт із "Гастрономічної подорожі країнами Європи" 

Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта