Участь Валентини Дашковської в урочистому прийомі
з нагоди святкування Дня Конституції Республіки Польщі

3 травня 2015 р.

 

Участь Валентини Дашковської

 в урочистому прийомі з нагоди святкування

Дня Конституції Республіки Польщі

 

      3 травня  2015 р. з нагоди свята Конституції Польщі в приміщенні  посольства Республіки Польща в Україні відбувся урочистий прийом, на який були запрошені представники влади та духовенства,  працівники  дипломатичного корпусу,  члени  польських  товариств та інші.

     Серед запрошених була і директор приватної Лінгвістичної гімназії Дашковська Валентина Петрівна.

    З вітальним словом перед зібранням виступив  Надзвичайний та Повноважний посол Польщі в Україні  пан Генрік  Літвін. У своїй промові він зазначив, що День Конституції  завжди асоціюється з початком боротьби Польщі за незалежність і суверенітет. Конституція (або урядовий закон)  була ухвалена  3 травня 1791 року.   Цей закон мав врегулювати юридичний устрій Речі Посполитої. Шлях до свободи був  тернистим та нелегким,    полягло багато людей, але ми зуміли вибороти цілісність і відстояли свою незалежність.

    

 

    З промовою виступила також Малгожата Госєвська, депутат Польського Сейму та організатор громадських акцій на підтримку Майдану. Вона наголосила на  важливості взаємної співпраці та солідарності з Україною у ці нелегкі часи.  

  

     Свято пройшло у дружній та теплій атмосфері. Переконані, що такі заходи сприятимуть подальшим партнерським стосункам двох європейських країн.

        

     

                 

Див. також участь директора гімназії пані Валентини Дашковської   в офіційному прийомі з нагоди Національного свята Польщі - Дня Конституції у 2012-2013 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта