Екскурсія до Національного музею
«Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні»

27 листопада 2014 р.

 

Екскурсія до Національного музею

«Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні»

 

       27 листопада гімназисти відвідали Національний музей «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні», який розташований на Печерську.      

        При вході до Меморіального комплексу з обох сторін алеї розміщені скульптури янголів — охоронців душ померлих у роки Голодомору на Україні. Ця композиція є своєрідним вхідним порталом, яким учні пройшли на площу Меморіалу. Саме тут вони побачили незвичайне коло, на зовнішній частині якого розташовані кам’яні жорна, що символізують  “жорна історії”. З одного боку вони символізують  24 години у добі, а з іншого те, що за одну добу в лихолітті Голодомору вмирали 24 тисячі українських селян. У центральній частині Площі пам’яті розташована скульптурна композиція “Дівчинка з колосками”. Вона  нагадала відвідувачам  про трагічну долю найвразливішої категорії жертв Голодомору — дітей. П’ять пшеничних колосків у руках дівчинки символізують сумнозвісний “Закон про п’ять колосків”.       

        Екскурсія продовжилася у "Залі пам’яті", де представлені автентичні  предмети домашнього вжитку селян, що постраждали від голодомору. Тут експонується Національна Книга Пам’яті жертв голодомору 1932–1933 рр. — найповніший мартиролог, який вміщує інформацію про майже 1 мільйон померлих.

       

       Діти також переглянули  документальний фільм-спогад  маленької дівчинки - очевидиці  тих  трагічних подій. Кадри хроніки вразили кожного присутнього.             

       Учні мали змогу вшанувати пам’ять загиблих, запаливши свічку та встановивши її на «Вівтар пам’яті». 

      

       Події років голодомору назавжди закарбуються у пам’яті багатьох поколінь українців.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта