Парад вишиванок

24 жовтня 2014 р.

 

                                            «Парад вишиванок»

 

       24 жовтня 2014 р. у приватній Лінгвістичній гімназії з метою патріотичного виховання підростаючого покоління відбулося свято «Парад вишиванок», яке пройшло під девізом «Вишиванка – символ України. Дзеркало  народної душі».

      

       Під час проведення свята учні гімназії продемонстрували глибокі й змістовні  знання історії, звичаїв, традицій та обрядів українського народу. Так учні 9 класу розповіли про значення візерунків на вишиванках та історію їхнього походження.

      

       

      

       Присутні могли ознайомитись із особливостями вишивки у різних регіонах України. Бо на стендах була представлена багата колекція вишиваних орнаментів на рушниках.     З-поміж них були справжні музейні скарби, наприклад, рушники столітньої давності із Кролівця.

      

      Учні 7 класу розповіли про символіку стрічок у дівочому вінку та порядок їхнього розташування. Учні 6 класу підготували розповідь про український віночок і значення кожної квітки у ньому. Учні 8 класу підготували цікаву розповідь про символи українського  народу – калину,  вербу, соняхи, маки і багато інших. 

      

      А ще учні гімназії зробили виставку петриківського розпису як одного із різновидів декоративно-ужиткового мистецтва України.

     Також на святі звучало багато патріотичних пісень та поезій про Україну. Під керівництвом хореографа Романа Яцківа учні виконали кілька народних українських танців.

      Свято закінчилося духовним гімном України "Боже великий єдиний, нам Україну храни". 

      

      

      

       А підготувала та провела свято завідуюча кафедрою суспільно-гуманітарних дисциплін приватної Лінгвістичної гімназії, Відмінник освіти України, вчитель-методист Кандиба Людмила Іванівна.

        Учні, вчителі, батьки та гості свята щиро подякували Людмилі Іванівні за організацію такого чудового свята, наповненого духом патріотизму та національної єдності.                              

    

     

     

   (Фотозвіт зі свята "Парад вишиванок" Ви можете переглянути на фотогалереї сайту) 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта