Бінарний урок «День почерку

23 січня 2015 р.

 

Бінарний урок «День почерку»

 

       23 січня у світі відзначається День почерку, або День ручного письма. Свято було започатковано американською  асоціацією виробників письмового приладдя (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA) як нагадування про унікальність ручного письма, про необхідність практикуватися в ньому, про неповторність почерку кожної людини. Адже у світі комп’ютерних технологій, електронної пошти, смс-повідомлень  важко не піддаватися спокусі швидкого набору тексту. Датою свята було вибрано день народження відомого американського діяча Джона Хенкока, який першим поставив свій підпис під Декларацією Незалежності США.

       Саме Дню почерку було присвячено урок англійської мови, який провели для учнів 9-го класу вчитель англійської мови Яременко Ганна Олегівна та психолог Єзерська Наталія Валеріївна.

      

     Під час уроку учні  ознайомилися з історію виникнення Дня почерку, дізналися чим займається наука графологія, згадали найважливіші документи в історії людства, що були написані від руки. Старшокласники відкрили для себе явище «панграма»  (з грецької «всі букви») – текст, у якому присутні всі літери абетки, та потренувались у написанні найвідомішої панграми англійською мовою «The quick brown fox jumps over the lazy dog».

      

      Гімназисти із задоволенням виконали психологічний тест: написали одну з панграм на чистому аркуші,  проаналізували власний почерк та дізналися більше про свій характер. Та найбільше захоплення в учнів викликало завдання спробувати себе у ролі графологів: розглянувши зразки почерку вчителів,  визначити кому саме вони належать. Як виявилося зробити це не завжди легко.

      

     Творчій підхід до організації навчального процесу вчителя, як правило, викликає творчий відгук в учнів. Гімназисти приємно здивували нас, коли в кінці уроку під час підведення підсумків запропонували свої  оригінальні ідеї щодо відзначення Дня письма наступного року.

      

 

Продовжуємо вчитися та мислити нестандартно!

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта