День Соборності України

22 січня 2015 р.

День Соборності України

 

     День Соборності України – це свято, яке відзначається щороку  в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

   Важливе завдання – об’єднання усіх етнічних українських земель - було вдало розпочате нашими попередниками і задеклароване в ІV універсалі.  Минуло 90 років від того знакового дня,  а ми знову намагаємося зберегти цілісніть держави. І звичайно ж, збережемо. Та найголовнішим  є залучення до цього процесу підростаючого покоління, адже, як відомо, саме з дитячих років формуються цінності, які супроводжують нас усе життя.  Тому дуже важливо, аби патріотичне виховання  було якісним, і  перша його ознака – це ставлення самих педагогів до того, що вони роблять.

      Яскравим  прикладом правильного виховання підростаючого покоління є  наша гімназія.  Адже кожен виховний захід  – це потужний спалах творчості, у якому поєднано естетика та інформативність.

                

     Саме таким заходом гімназисти і вчителі відзначили річницю Соборності України, який підготувала і провела  голова методичного об’єднання  суспільно-гуманітарних дисциплін, вчитель-методист, відмінник освіти України Кандиба Людмила Іванівна. Грамотно підібраний  і викладений у доступній формі історичний матеріал озвучили учні 9-го класу Вітенко Єсенія, Усик Марія, Щербак Юлія, учениці 6-го класу Маслова Марія та Рак Марія, учень 5-го класу Гузько Михайло. Навіть молодші школярі зацікавлено слухали доповідачів.      

    

      А поезії про рідну Україну змусили задуматися кожного над тим, що наша держава хоч і має важку долю, та все ж залишається найкращою у світі. Як написала Ліна Костенко у своїх відомих «Записках…» : «А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».

     

      Яскравим виявом патріотизму став виступ учнів 6-го класу, які підготували невеличкий флешмоб «Ми є українці» на відому пісню «We will rock you» групи «Queen». Приємно зауважити, що слова написали учениці 6-го класу Рибачок  Ірина та Рак Марія.

      

     Наприкінці свята усі гімназисти взялися за руки і утворили живий ланцюг, який і без слів був дуже промовистим: ми знаємо, ми пам’ятаємо, ми шануємо, ми збережемо!

    

    Завершуючи свято на такій піднесеній ноті, директор гімназії Валентина Петрівна Дашковська  закликала присутніх до об’єднання, розуміння, взаємоповаги у такий важкий для країни час. А завершила своє слово українським вітанням, гаслом українських націоналістів, що було поширене у часи УПА і отримало нове життя сьогодні: «Слава  Україні!» Гімназисти ж дружно відповіли:

           «Героям слава!»

      Відповідальність, з якою діти поставилися до цього заходу, яскраво ілюструє, що наші гімназисти є справжніми патріотами. І це й не дивно, адже вони мають з кого брати приклад, і в кого переймати знання та любов до своєї держави.

      

      

      

      

      

      

    

 

            (Фотозвіт з Дня Соборності України Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта