Перший урок «Україна – єдина країна»

1 вересня 2014 р.

 

Перший урок «Україна – єдина країна»

 

 

       Традиційно у День знань проводять перший урок.  Ось і цього року  у школах, гімназіях і ліцеях країни пройшов  Перший урок на тему «Україна – єдина країна». Учителі нашої гімназії творчо осмислили  ідею єдності і представили низку оригінальних розробок уроків патріотичного спрямування.

      Наймолодші гімназисти здійснили віртуальну екскурсію Україною, переглянули презентацію «Краєвиди мого краю», разом із куратором Терещук Оленою Олексіївною помилувались красою наших пейзажів і прочитали вірші про Україну.

       Учні другого класу поповнили скарбничку знань  про нашу Батьківщину як європейську країну і під дбайливим наставництвом Ніколаєвої Оксани Миколаївни відчули себе справжніми патріотами своєї держави.

      

       Родзинкою вступного уроку у третьому класі, проведеного куратором Омельчук Вікторією Євгенівною, стало складання уявного журналу зі сторінками «Герб», «Гімн», «Прапор».  Діти мали змогу здійснити пошуково-дослідницьку роботу, самостійно підготувавши факти з історії виникнення державних символів.

       

    

               Наш четвертий клас на першому уроці розшифровував прислів’я «Та земля мила, де мати народила». Разом із куратором Пархоменко Тетяною Вікторівною учні  працювали з картою України і слухали оповідання В.Сухомлинського «А що там за лісом». Маленькі патріоти не забули про бійців АТО і підготували їм малюнки, листи, вірші та символи миру – паперові голуби.  

 

 

  Куратор Горбанівець Вікторія Олександрівна  провела з  учнями п’ятого класу гру-бесіду «Стежками рідного краю».  Також на уроці учні читали напам’ять вірші Україну, а наприкінці виготовили колективну аплікацію «Моя барвиста Україна».

     Шестикласники з допомогою свого куратора Буць Вікторії Анатоліївни дружно склали із пазлів карту України.  Учні відчули себе справжніми знавцями національної культури, коли розповідали про державні і народні символи України.

       У сьомому класі учні формували асоціативні грона «Україна», «Батьківщина»; разом із куратором Бойко Юлією Павлівною проаналізували державні  та народні символи України. Згадали  історію створення духовного гімну України.

        Учні восьмого класу та їхній куратор Ганщук Надія Олегівна здійснили уявну аероподорож мальовничою Україною і вкотре переконалися у чарівній красі рідної природи.

       Перший урок історично-етнографічного спрямування у дев’ятому класі провела куратор Старенька Майя Станіславівна. Учні згадали видатних українських діячів Ярослава Мудрого, Володимира Великого, Михайла Грушевського та інших і акцентували увагу на їхній державотворчій діяльності.

       Куратор десятого класу Бурков Павло Андрійович ознайомив своїх вихованців з основними подіями становлення незалежної України і засадами демократичного ладу.

      Гімназисти випускного класу зі своїм куратором Блажкевич Тетяною Анатоліївною також подорожували Україною. Предметом їхньої уваги стали найзаповітніші куточки нашої Батьківщини у різних її регіонах: Підгорецький замок (на Львівщині), Свято-Успенська Почаївська лавра, Хотинська фортеця і Херсонес.

       Приємно зазначити, що наші учні багато знають про Україну, мають активну громадянську позицію, розуміють, що і від них залежить доля нашої країни.       

Бажаємо вам, дорогі гімназисти,  з користю прожити цей навчальний рік, не спинятися перед труднощами!

І найголовніше сьогодні – МИРУ всім нам!

Слава Україні!

Героям слава!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта