Музичний подарунок від артистів Національної філармонії України

19 грудня 2014 р.

 

Музичний подарунок від артистів

Національної філармонії України

 

     19 грудня 2014 року, саме у день святого Миколая, до приватної Лінгвістичної гімназії з музичним сюрпризом завітали давні знайомі – артисти Національної філармонії України. Діти тепло зустріли гостей. Адже гімназисти добре знають: де з’являються ці артисти, там завжди панують гарний настрій, веселощі та сміх.

      

     Запальні мелодії українських народних пісень у виконанні лауреатів національних конкурсів фольклорного гурту «Веселі музики» (керівник - заслужений артист України Сергій Хитряков) відразу налаштували учнівську аудиторію на веселий лад. Виступи артистів супроводжувалися поясненнями та цікавими розповідями з історії музики ведучої концерту – заслуженого діяча мистецтв України Світлани Корецької.

      

      Під час інтерактивної бесіди про музичні інструменти учні швидко дали правильні відповіді про скрипку, баян та контрабас. Також діти дізналися про старовинні духові інструменти: дводенцівку, сопілку, зозульку.

     Із захватом гімназисти сприйняли пропозицію музик виконати разом пісню «Розпрягайте, хлопці, коней». І  зведений хор маститих виконавців та гімназистів  дружньо заспівав відому усім мелодію.

      

     

    Продовжила концерт лауреат всеукраїнських конкурсів, солістка тріо «Козачка» Тетяна Школьна. Співачка ознайомила слухачів з автентичними піснями, які сама збирає в усіх куточках України. А напередодні різдвяних свят артистка підготувала  для гімназистів народні колядки, які не дуже відомі широкому колу слухачів.

      

     Бурхливими оплесками зустріли учні лауреата міжнародних конкурсів, заслуженого артиста театру та кіно Володимира Шпудейка. «Музика, що виконується ногами», - так говорять про його танок. Степ у виконанні цього артиста примусить танцювати будь-кого. Тож не дивно, що діти жваво реагували на ритмічний малюнок танцю, і виступ пана Володимира швидко переріс у справжній майстер-клас від професіонала.

     

            Ще довго лунали оплески вдячних глядачів у залі. 

   

 

 

                             Чекаємо нових цікавих зустрічей у новому 2015 році!

 

                              (Фотозвіт з виступу артистів Національної філармонії України

                                        Ви можете переглянути на фотогалереї сайту) 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта