Відкритий урок в 11 у класі на тему «Грегор Замза та його родина»

17 жовтня 2014 р.

 

Відкритий урок в 11 у класі на тему

«Грегор Замза та його родина»

 

         У рамках проведення декади російської мови та світової літератури учитель Боліла Лариса Анатоліївна провела відкритий  урок в 11 класі на тему «Грегор Замза та його родина» за оповіданням Франца Кафки «Перевтілення».

         На уроці Лариса Анатоліївна намагалася довести учням, що доброта, любов, співчуття, милосердя – це людські цінності, які є актуальними завжди. І коли людина нехтує ними, то це призводить до жахливих  наслідків. Яскравим прикладом цього і є родина Грегора Замзи з оповідання «Перевтілення».

         Глибокий аналіз твору, зокрема поняття «перевтілення» як давньої проблеми, що існувала ще й фольклорі, допомогло учням більш глибоко зрозуміти ідею цього твору.

        Також учні мали змогу переглянути уривки сучасного фільму «Перевтілення» та співставити своє розуміння твору з баченням режисера.

       

       Під кінець уроку гімназисти зробили висновок, що перевтілення може стосуватись кожного, не залежно від його ролі у суспільстві. Тому  необхідно думати над своїми вчинками і словами, аби не спричинити такого перевтілення для своїх близьких та знайомих.

      

          Урок завершився читанням вірша Є.Євтушенко «Людей неинтересных в мире нет».

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта